Home / SLOVENSKO / Spoločnosť NOVARTIS SLOVAKIA poskytne grant vo výške 240 000 EUR Slovenskému Červenému krížu – územný spolok Bratislava-mesto

Spoločnosť NOVARTIS SLOVAKIA poskytne grant vo výške 240 000 EUR Slovenskému Červenému krížu – územný spolok Bratislava-mesto

14.5.2020 (Webnoviny.sk) – Novartis Slovakia s.r.o. poskytne grant vo výške 240 000 EUR Slovenskému Červenému krížu – územný spolok Bratislava-mesto na podporu donášky teplého jedla rizikovým skupinám obyvateľov zasiahnutých pandémiou COVID-19.

Nasledujúce tri mesiace, Slovenský Červený kríž – územný spolok Bratislava-mesto, pripraví a sprostredkuje donášku teplého jedla každý týždeň tisíc seniorom, zdravotne ťažko postihnutým a ľuďom v domácej karanténe. Teplé jedlo bude primárne distribuované formou donášky, v malom množstve bude umožnený odber aj formou výdajných okienok. Teplé jedlo (primárne obedy) bude vždy čerstvo navarené, pripravené podľa epidemiologických požiadaviek a hygienicky zabalené v jednorazovom obale.

Pani Mateja Čotar, Country President spoločnosti Novartis Slovakia, komentuje túto humanitárnu aktivitu slovami:

„My v Novartise sa staráme o pacientov, o našich zamestnancov, pracovníkov v zdravotníctve, ale aj o naše rodiny a priateľov. Počas tohto bezprecedentného pandemického obdobia by sme chceli podporiť najzraniteľnejšie skupiny našej spoločnosti; staršie osoby, ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím a iných zasiahnutých domácou karanténou a v núdzi.

Som nesmierne hrdá na svoj tím, že môžeme toto partnerstvo so Slovenským Červeným Krížom v Bratislave realizovať v takom krátkom čase a som viac ako presvedčená o tom, že tento dar sa využije tým najlepším možným spôsobom. „

PhDr. Pavlína Melichárová, riaditeľka Slovenského Červeného Kríža, územný spolok Bratislava-mesto dodáva:

„Oceňujeme podporu, ktorú nám poskytla spoločnosť Novartis Slovakia. Môžeme tak zabezpečiť až 1000 čerstvých obedov týždenne počas troch mesiacov mnohým obyvateľom Bratislavy, ktorých sa najviac dotýka súčasná pandemická situácia. Veľmi si vážime, že Slovenský Červený kríž v Bratislave môže byť súčasťou takéhoto úžasného projektu humanitárnej pomoci.”  

Informačný servis

Viac k témam: COVID-19, grant, Novartis Slovakia, PR, Slovenský Červený kríž
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť NOVARTIS SLOVAKIA poskytne grant vo výške 240 000 EUR Slovenskému Červenému krížu – územný spolok Bratislava-mesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *