Home / SLOVENSKO / Ombudsmanka bude mať v parlamente prejav, príde aj prezidentka Čaputová (naživo)

Ombudsmanka bude mať v parlamente prejav, príde aj prezidentka Čaputová (naživo)

13.5.2020 (Webnoviny.sk) – Na rokovaní siedmej schôdze Národnej rady SR (NR SR) sa v stredu o 14:00 zúčastní aj prezidentka Zuzana Čaputová. Vypočuje si výročnú správu o činnosti verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej za rok 2019.

Okrem ombudsmanky budú výročné správy prezentovať aj komisárka pre deti Viera Tomanová či predsedníčka Rady vlády pre vysielanie a retransmisiu Marta Danielová. Schôdza v stredu pokračuje druhým rokovacím dňom so začiatkom o 10:30.

Priamy prenos z Národnej rady SR

Poslanci NR SR budú v stredu v druhom čítaní rokovať aj o novele zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktorej cieľom je zefektívniť výberové konanie na obsadenie funkcie profesionálneho vojaka.

Návrh zákona z dielne Ministerstva obrany SR zároveň upravuje podmienky, za akých je možné prepustiť profesionálneho vojaka zo služby.

Členovia zákonodarného orgánu prerokujú aj návrh zákona od Ministerstva kultúry SR, ktorý dočasne upravuje zmluvné podmienky realizácie verejných kultúrnych podujatí.

Cieľom návrhu je upraviť zmluvné podmienky konania podujatí predovšetkým tak, aby nemožnosť konania podujatia nespôsobila neprimeranú negatívnu ekonomickú záťaž pre jeho usporiadateľa.

Novela má zároveň za cieľ ponúknuť vhodné, respektíve náhradné alternatívy pre tých, ktorí sa mali na podujatí zúčastniť. Návrh zákona umožňuje aj širší prístup k podpore pre umelcov.

Oba zákony prijímajú poslanci v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac k témam: Národná rada SR, ombudsmanka, prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Ombudsmanka bude mať v parlamente prejav, príde aj prezidentka Čaputová (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *