Home / SLOVENSKO / Silný vietor na Slovensku lámal stromy aj ničil strechy, hasiči mali desiatky výjazdov

Silný vietor na Slovensku lámal stromy aj ničil strechy, hasiči mali desiatky výjazdov

12.5.2020 (Webnoviny.sk) – V bratislavskom Starom Meste v pondelok popoludní spadol strom a poškodil štyri autá. Mestská časť o tom informovala na sociálnej sieti.

„V dôsledku silného nárazového vetra spadol jeden z pagaštanov konských rastúcich v záhrade ZŠ Milana Hodžu na Podjavorinskej ulici,“ uviedlo Staré Mesto a doplnilo, že strom, ktorý sa zrútil na Zochovu ulicu, poškodil štyri autá parkujúce na ceste.

Majitelia budú odškodnení

„Mrzia nás škody, ktoré pád stromu spôsobil, mestská časť je proti takýmto udalostiam poistená, takže majitelia budú odškodnení. Sme radi, že nikto nebol zranený,“ doplnila mestská časť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Následky udalosti pomáhali odstraňovať bratislavskí hasiči a dobrovoľní hasiči zo Starého Mesta. Strom podľa mestskej časti pri jarnej obhliadke nevykazoval žiadne poškodenia a aj v čase pádu mal listnatú korunu plnú kvetov.

„Až nehoda ukázala, že jeho kmeň poškodila výduť takmer v celej dĺžke,“ vysvetlilo Staré Mesto a doplnilo, že stromy v pokročilom veku často vyzerajú na prvý pohľad ako zdravé, avšak vo vnútri môžu byť vážne poškodené.

Najviac zasahovali v Bratislavskom kraji

V súvislosti so silným vetrom, ktorý zasiahol územie Slovenskej republiky, vykonali hasiči od pondelkového popoludnia doposiaľ 60 výjazdov. Ako agentúru SITA informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ, najčastejšie zasahovali v Bratislavskom kraji, kde mali 23 výjazdov.

Podobná situácia bola v Trnavskom kraji, kde zasahovali 15-krát. Hasiči v ostatných krajoch zaznamenali od 2 – 7 výjazdov. Najčastejšie pomáhali pri popadaných a nalomených stromoch, a to až v 79 percentách prípadov. Zvyšných 21 percent tvorili uvoľnené strechy či billboardy.

Viac k témam: hasiči, pád stromu, silný vietor
Zdroj: Webnoviny.sk – Silný vietor na Slovensku lámal stromy aj ničil strechy, hasiči mali desiatky výjazdov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *