Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Miliardár Musk po rozhodnutí úradov pohrozil, že Tesla odíde z Kalifornie

Miliardár Musk po rozhodnutí úradov pohrozil, že Tesla odíde z Kalifornie

10.5.2020 (Webnoviny.sk) – Miliardár a zakladateľ spoločnosti Tesla Elon Musk oznámil, že presunie hlavné sídlo a továreň svojej automobilky preč z Kalifornie.

Stalo sa tak po tom, čo miestne úrady nariadili, aby továreň ostala zatvorená. „Tesla teraz okamžite presunie svoje hlavné sídlo aj budúce programy do Texasu/Nevady,“ oznámil Musk na Twitteri. Dodal, že spoločnosť podáva žalobu na príslušné úrady v okrese Alameda.

Od 23. marca sú v továrni Tesly vo Fremonte pri San Franciscu zastavené všetky operácie s výnimkou „základných“. Dôvodom je pandémia koronavírusu, s ktorou Kalifornia stále bojuje. Továreň zamestnáva vyše 10-tisíc pracovníkov a vyrába približne 415-tisíc vozidiel za rok.

Hoci Kalifornia tento týždeň uvoľnila niektoré reštrikcie a podnikanie, viaceré okresy v Sanfranciskom zálive vydali vlastné nariadenia pre otváranie podnikov. V okrese Alameda musí ostať napríklad väčšina firiem zatvorená až do konca mája.

Musk v poslednom čase vyvolal kontroverziu za svoj odpor voči obmedzeniam súvisiacim s pandémiou a tiež podporu spôsobov liečby ochorenia, ktoré nie sú overené.

Viac k témam: Kalifornia
Zdroj: Webnoviny.sk – Miliardár Musk po rozhodnutí úradov pohrozil, že Tesla odíde z Kalifornie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *