Home / SVET / Šéf amerického krízového štábu a jeho ďalší dvaja členovia musia ísť do karantény

Šéf amerického krízového štábu a jeho ďalší dvaja členovia musia ísť do karantény

10.5.2020 (Webnoviny.sk) – Traja členovia krízového štábu Bieleho domu na boj proti koronavírusu musia ísť do karantény po tom, čo sa stretli s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19. Medzi tými, čo podstúpia dobrovoľnú dvojtýždňovú izoláciu, je aj popredný americký expert na infekčné choroby Anthony Fauci, ktorý stojí na čele krízového tímu.

Viac o téme: Koronavírus

Pracovať bude z domu. Ďalšími sú riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Robert Redfield a komisár Správy potravín a liečiv (FDA) Stephen Hahn.

Správy o ich karanténe prichádzajú po tom, čo testy v piatok potvrdili koronavírus u hovorkyne amerického viceprezidenta Mikea Pencea.

Predtým otestovali pozitívne aj člena armády, ktorý pracuje pre prezidenta Donalda Trumpa ako osobný komorník. Trump napriek tomu tvrdí, že sa “neobáva” rozšírenia vírusu v Bielom dome.

Spojené štáty ostávajú, čo sa týka pandémie koronavírusu, najzasiahnutejšou krajinou na svete. USA už registrujú 1,3 milióna potvrdených prípadov nákazy a 79-tisíc úmrtí.

Viac k témam: Biely dom, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf amerického krízového štábu a jeho ďalší dvaja členovia musia ísť do karantény © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *