Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Hlavná továreň automobilky Tesla ostane zatvorená pre Covid-19, úrady zamietli Muskov zámer

Hlavná továreň automobilky Tesla ostane zatvorená pre Covid-19, úrady zamietli Muskov zámer

9.5.2020 (Webnoviny.sk) – Americká automobilka Tesla, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou elektromobilov, dostala príkaz, aby ponechala svoju hlavnú továreň v Spojených štátoch zatvorenú. Dôvodom je pandémia koronavírusu, s ktorou Kalifornia stále bojuje.

Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Elon Musk predtým zamestnancom povedal, že v továrni vo Fremonte pri San Franciscu v piatok obnovia „obmedzenú“ výrobu.

To by však podľa úradov okresu Alameda mohlo viesť k ďalšiemu nárastu počtu prípadov ochorenia a takýto krok preto zakázali. Z oblasti Sanfranciského zálivu hlásia medzičasom už takmer 9 500 infikovaných a 342 úmrtí.

Viac o téme: Koronavírus v USA

Musk na seba svposlednom čase strhol vlnu kritiky za svoj odpor voči obmedzeniam súvisiacim s pandémiou a tiež podporu spôsobov liečby ochorenia, ktoré nie sú overené.

Od 23. marca sú v zmienenej továrni zastavené všetky operácie s výnimkou „základných“. Fabrika zamestnáva vyše 10-tisíc pracovníkov a vyrába približne 415-tisíc vozidiel za rok.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlavná továreň automobilky Tesla ostane zatvorená pre Covid-19, úrady zamietli Muskov zámer © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *