Home / SVET / Putin si pripomenul koniec druhej svetovej vojny, ale okázalá vojenská prehliadka sa nekonala

Putin si pripomenul koniec druhej svetovej vojny, ale okázalá vojenská prehliadka sa nekonala

9.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin si v sobotu pripomenul 75. výročie porážky nacistického Nemecka v II. svetovej vojne. Stalo sa tak počas ceremónie, ktorej pre súčasnú pandémiu koronavírusu chýbala jej zvyčajná pompa i okázalá vojenská prehliadka.

Putin položil kvety na hrob neznámeho vojaka pri hradbách Kremľa a predniesol krátky prejav, v ktorom ocenil statočnosť a utrpenie sovietskej armády počas vojny.

Deň víťazstva je v Rusku najdôležitejším necirkevným sviatkom. Tohoročné oslavy mali byť mimoriadne veľkolepé, pretože od udalosti uplynulo 75 rokov.

Vojenskú prehliadku na Červenom námestí a masový pochod takzvaného Nesmrteľného pluku však musela vláda pre opatrenia súvisiace s koronavírusom odložiť na neskôr.

Viac o téme: Koronavírus v Rusku

Jedinou pripomienkou zvyčajnej demonštrácie vojenskej sily bol prelet 75 vojenských lietadiel a vrtuľníkov nad centrom Moskvy.

Viac k témam: druhá svetová vojna, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Rusku, ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin si pripomenul koniec druhej svetovej vojny, ale okázalá vojenská prehliadka sa nekonala © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *