Home / šport / Hokej / Leipsic komentoval priateľky hokejistov a spoluhráčov nazval stroskotancami, prišiel o miesto v Capitals

Leipsic komentoval priateľky hokejistov a spoluhráčov nazval stroskotancami, prišiel o miesto v Capitals

9.5.2020 (Webnoviny.sk) – Kanadský hokejový útočník Brendan Leipsic si poriadne zavaril a možno si aj na dlhší čas zavrel dvere na návrat do zámorskej NHL. Klub Washington Capitals ho umiestnil na listinu nechránených hráčov a nepredĺži s ním zmluvu, ide o reakciu na nevhodné vyjadrenia hokejistu na instagrame na adresu žien a spoluhráčov, ktoré sa počas aktuálneho týždňa objavili na internete.

NHL výroky odsúdila

Leipsic v debate so svojim bratom a hráčom nižšej súťaže Jackom Rodewaldom, ktorý patrí Floride Panthers, komentoval fyzický vzhľad manželky Tannera Pearsona z Vancouveru Canucks a priateľky kapitána Edmonton Oilers Connora McDavida.

Spoluhráčov z Capitals Garneta Hathawaya a Nicka Dowda nazval stroskotancami.

„Národná hokejová liga dôrazne odsudzuje mizogýnske a trestuhodné poznámky Brendana Leipsica a Jack Rodewalda v súkromnej skupine, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach. V našej lige nie je miesto na takéto vyhlásenia, postoje a správanie bez ohľadu na to, kde sa vyskytli,“ uvádza sa vo vyhlásení vedenia NHL.

Jeho brata vyhodili z tímu Manitoba

Leipsic sa síce za svoje konanie ospravedlnil s vysvetlením, že účet jeho priateľa niekto napadol, prijal však zodpovednosť za poznámky.

„Plne si uvedomujem, že moje vyjadrenia boli nevhodné a ofenzívne. Všetkým dotknutým osobám chcem vyjadriť svoje veľké ospravedlnenie. Je to pre mňa veľké ponaučenie, ako sa stať lepšou osobou. Potrebujem nejaký čas, aby som sa posunul vpred. Je mi to vážne ľúto,“ povedal hokejista.

Leipsic v sezóne 2019/2020 odohral za Capitals 61 duelov s bilanciou 3 góly a 8 asistencií, celkovo má na svojom konte v NHL 187 štartov a 59 bodov (16+43). Jeho brat Jeremy vo štvrtok dostal „padáka“ z tímu University of Manitoba Bisons. Rodewald pôsobil v ročníku 2019/2020 v AHL.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Leipsic komentoval priateľky hokejistov a spoluhráčov nazval stroskotancami, prišiel o miesto v Capitals © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *