Home / EKONOMIKA / V dôsledku koronakrízy prišiel každý štvrtý študent o prácu, vyplýva z prieskumu

V dôsledku koronakrízy prišiel každý štvrtý študent o prácu, vyplýva z prieskumu

8.5.2020 (Webnoviny.sk) – Každý štvrtý vysokoškolák prišiel v dôsledku koronavírusu o prácu. Ukázal to online prieskum internetového portálu Študentské financie, o ktorom agentúru SITA informoval Patrik Lučan z redakcie portálu. Z výsledkov výskumu ďalej vyplýva, že rovnako 75 percent študentov má obavy, že koronakríza negatívne ovplyvní ich finančnú situáciu.

Celkovo 73 percent študentov uviedlo, že počas krízy spôsobenej vírusom došlo k zníženiu príjmu v ich rodine. Prácu má stále 38 percent študentov, väčšina z nich formou brigády.

Prácu na trvalý pracovný pomer uvádza 5 percent respondentov, ako freelenceri pracujú necelé 3 percentá študentov.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Polovica študentov v prieskume uviedla, že má úspory väčšie ako 300 eur, 20 percent študentov uviedlo, že v súčasnosti nemajú žiadnu finančnú rezervu.

Internetový portál uskutočnil online prieskum v apríli na vzorke 860 respondentov. Tými boli študenti vysokých škôl, ktorí študujú dennou formou štúdia, vo veku od 19 do 25 rokov.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, práca, študenti
Zdroj: Webnoviny.sk – V dôsledku koronakrízy prišiel každý štvrtý študent o prácu, vyplýva z prieskumu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *