Home / EKONOMIKA / Žiadateľom o príspevky už prichádzajú schválené peniaze, úrady práce odoslali vyše 2,5 milióna eur

Žiadateľom o príspevky už prichádzajú schválené peniaze, úrady práce odoslali vyše 2,5 milióna eur

23.4.2020 (Webnoviny.sk) – Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny od stredy zasielajú žiadateľom o príspevky v rámci prvej pomoci na účet schválené peniaze. Vyplatili už vyše 2,5 mil. eur 4 636 žiadateľom. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Veronika Husárová.

Od 6. apríla zaevidovali úrady práce vyše 36-tisíc žiadostí o príspevky. Po spracovaní pripravili na podpis žiadateľom vyše 6-tisíc dohôd o poskytnutí príspevku na mzdy zamestnancov v rámci prvého opatrenia. Ďalších takmer 16-tisíc dohôd pôjde SZČO, ktoré v rámci druhého opatrenia požiadali o príspevok na náhradu straty príjmu. V treťom opatrení spracovali prvých 30 dohôd.

Niektorí žiadatelia podpisujú dohody osobne

Ďalšie tisícky žiadostí úrady priebežne odosielajú na podpis žiadateľom poštou alebo do elektronickej schránky. Ako uviedla Husárová, v niektorých prípadoch pre skrátenie času vychádzajú v ústrety žiadateľom, ktorí chodia podpisovať dohody osobne na úrad za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení.

Podpísané dohody príslušný úrad následne zverejní v Centrálnom registri zmlúv a nasledujúci deň žiadateľovi zašle na účet peniaze.

Pomoc zamestnancom v čase koronavírusu

Prvú pomoc zamestnancom, podnikateľom a živnostníkom pri znižovaní negatívnych dopadov vyplývajúcich z aktuálnych mimoriadnych opatrení schválila vláda 31. marca a jej doplnenie 14. apríla.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny následne pripravilo projekt na podporu udržania zamestnanosti, aby podporilo zachovanie pracovných miest a podnikanie SZČO v čase pandémie koronavírusu. Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia na www.pomahameludom.sk.

Viac k témam: COVID-19, finančný príspevok, Koronavírus, štátny príspevok, SZČO, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiadateľom o príspevky už prichádzajú schválené peniaze, úrady práce odoslali vyše 2,5 milióna eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *