Home / EKONOMIKA / Minister Žiga naďalej podporuje obnoviteľné zdroje energií a nákup elektromobilov

Minister Žiga naďalej podporuje obnoviteľné zdroje energií a nákup elektromobilov

BRATISLAVA 26. novembra (WebNoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR pripravuje ďalšiu podporu využívania obnoviteľných zdrojov energií (OZE).

„V súčasnosti pripravujeme reformu celkového systému tejto podpory. Zvažujeme zavedenie inštitútu lokálneho zdroja, ktorý predstavuje zariadenie na výrobu elektriny určené výhradne v danom odbernom mieste. Je predpoklad, že tento inštitút zaujme najmä firmy, ktoré majú záujem o fotovoltaiku s výkonom niekoľko desiatok kilowatthodín,“ povedal na tohtotýždňovej energetickej konferencii Moderné trendy v európskej energetike minister hospodárstva Peter Žiga.

Odporúčame:
Situácia v strane Smer nie je podľa Kaliňáka napätá, Pellegrini nevylučuje personálne zmeny

Rezort hospodárstva naďalej plánuje podporovať nákup elektromobilov. Minister Žiga však upozornil, že okrem ich cene, dojazdu a plnohodnotnej infraštruktúry je potrebné začať rozprávať aj ich o likvidácii.

„Snažíme sa podporovať elektromobily. Napriek tomu vidíme nedostatky. Stoja pred nami tri výzvy. Dostatočná výdrž batérií, plnohodnotná cestná infraštruktúra a málo sa hovorí o zadnom cykle,“ konštatoval Žiga s tým, že ministerstvo pod jeho vedením bude naďalej podporovať rozvoj elektromobility.

Viac k témam: elektromobil, Ministerstvo hospodárstva SR, Peter Žiga
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Žiga naďalej podporuje obnoviteľné zdroje energií a nákup elektromobilov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kampaň na propagáciu Slovenska za štyri milióny eur využíva zábery z Ruska. Agentúra porušila zadanie, priznáva Raši (video)

Veronika Remišová tiež uviedla, že do kampane boli zo strany ministra v prípade tlačených a online médií zapojené jedine médiá finančnej skupiny Penta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *