Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Trnavská automobilka PSA začne s prípravami na výrobu, audit opatrení bol úspešný

Trnavská automobilka PSA začne s prípravami na výrobu, audit opatrení bol úspešný

10.4.2020 (Webnoviny.sk) – Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia nezačne vyrábať ani v týždni po Veľkej noci, pripúšťa však začiatok prípravných prác na obnovenie výroby. Linky v automobilke stoja od 19. marca. Dôvodom je pokračujúca kríza, ktorá súvisí s koronavírusom.

Úspešný hygienický audit

„Po úspešnom audite prísnych hygienických opatrení na ochranu zdravia zamestnancov našej automobilky vám oznamujeme, že môžeme postupne realizovať prípravné aktivity na prevádzkach lisovňa, zvarovňa, lakovňa, montáž a kvalita,“ informuje vedenie automobilky zamestnancov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V ozname dodáva, že ak budú zamestnanci potrební na pracovisku, budú ich o tom informovať ich nadriadení.

Ako informoval agentúru SITA riaditeľ vonkajších vzťahov automobilky Peter Švec, o ďalšom vývoji bude spoločnosť informovať najneskôr vo štvrtok 16. apríla.

Znížená mzda zamestnancov

Zamestnanci dostávajú počas vynúteného zastavenia výroby 65 % zo svojej priemernej mzdy, tak to majú dohodnuté v kolektívnej dohode.

Časť zamestnancov pracuje v režime „home office“. Len malá časť z celkového počtu 4 500 zamestnancov v obmedzenom režime vykonáva prácu v závode.

V minulom roku zišlo z výrobných liniek automobilky Groupe PSA Slovakia 371 152 vozidiel, bolo to o 5,4 percenta viac ako v roku 2018. Trnavská automobilka medziročne zvyšovala výrobu už osem rokov po sebe.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavská automobilka PSA začne s prípravami na výrobu, audit opatrení bol úspešný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *