Home / EKONOMIKA / Sociálna poisťovňa odpúšťa úroky dlžníkom, ktorým schválila splátkový kalendár

Sociálna poisťovňa odpúšťa úroky dlžníkom, ktorým schválila splátkový kalendár

9.4.2020 (Webnoviny.sk) – Počas mimoriadnej situácie v súvislosti s koronavírusom sa dlžníkovi, ktorému pobočka Sociálnej poisťovne schválila splátkový kalendár, odpúšťa úrok predstavujúci 10 percent z dlžnej sumy. Vyplýva to z novely zákona, ktorou sa mení zákon o sociálnom poistení.

Pred krízovou situáciou platilo, že ak Sociálna poisťovňa dlžníkovi povolila splátkový kalendár, jeho súčasťou boli mesačné splátky dlhu a tiež mesačné splátky 10-percentného úroku. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Viac o téme: Koronavírus

V prílohe rozhodnutia o povolení splátkového kalendára má každý dlžník presne uvedenú výšku istiny a úroku. Odteraz je teda dlžník povinný zaplatiť len mesačnú splátku dlžnej sumy a úrok sa počas krízovej situácie zo strany Sociálnej poisťovne nebude uplatňovať.

Ak v priebehu mesiaca apríla príde so splátkou aj splátka úroku, túto sumu Sociálna poisťovňa zúčtuje v prospech splátky.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Viac k témam: dlh, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, splátkový kalendár
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa odpúšťa úroky dlžníkom, ktorým schválila splátkový kalendár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *