Home / SVET / V Maroku platia prísne opatrenia, za nenosenie rúška hrozí aj väzenie

V Maroku platia prísne opatrenia, za nenosenie rúška hrozí aj väzenie

7.4.2020 (Webnoviny.sk) – Ľuďom, ktorí vyjdú v Maroku zo svojho príbytku bez rúška, hrozí väzenie v trvaní troch mesiacov. Toto sprísnené opatrenie platí od utorka, vláda o ňom rozhodla ešte v pondelok večer. V Maroku je už od 19. marca povolené vychádzať zo svojich domov len na nákup potravín či liekov alebo za neodkladnými pracovnými povinnosťami.

Rúška za symbolické ceny

V takomto prípade však musí človek hliadkujúcim policajtom predložiť potvrdenie od zamestnávateľa, z ktorého je vidno, že pracuje v dôležitom sektore alebo na úlohe, ktorá je nevyhnutná. Podľa britskej BBC udelili marockí policajti doteraz pokuty za nedodržanie týchto pravidiel už viac ako 8 600 ľuďom.

Viac o téme: Koronavírus

Na rozdiel od štátov, ktoré nariadenie nosiť na verejnosti rúška prijali už dávnejšie, teda predovšetkým Slovenska a Českej republiky, Maroko nenechalo na samotných obyvateľov, aby si rúška ušili alebo si ich zadovážili po svojej línii, ale vláda sa stará o ich distribúciu a predáva ich obyvateľom za symbolické ceny.

Podobný prístup v Toskánsku

Podobný prístup zvolilo aj talianske Toskánsko, ktoré v pondelok oznámilo, že tiež plánuje prikázať svojim obyvateľom povinné nosenie rúšok pri pobyte mimo svojich domovov, pričom tieto rúška im rozdá. Dobrovoľníci pracujúci pre miestny Úrad civilnej ochrany rozdistribuujú každému z obyvateľov tohto 3,7-miliónového regiónu po tri rúška.

Až následne, keď si úrady overia, či už všetci obyvatelia dostali svoje rúška, vstúpi do platnosti nariadenie o ich povinnom nosení na verejnosti.

Rozdávať rúška obyvateľom plánujú aj mnohé francúzske mestá.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – V Maroku platia prísne opatrenia, za nenosenie rúška hrozí aj väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *