Home / SVET / Francúzsky prezident Macron predstavil plán proti sexuálnemu obťažovaniu a násiliu

Francúzsky prezident Macron predstavil plán proti sexuálnemu obťažovaniu a násiliu

PARÍŽ 25. novembra (WebNoviny.sk) – Fracúzsky prezident Emmanuel Macron v sobotu predstavil plán boja proti sexuálnemu obťažovaniu a násiliu na ženách. „Hanba musí zmeniť tábor,“ vyhlásil Macron, čo myslel tak, že namiesto toho, aby sa ženy hanbili priznať k tomu, že sa stali obeťou sexuálneho násilia, musia sa začať hanbiť muži, ktorí ho páchajú.

„Poďme uzatvoriť pakt o rovnoprávnosti medzi mužmi a ženami,“ povedal Macron a požiadal o minútu ticha za 123 francúzskych žien, ktoré prišli minulý rok o život rukou svojho partnera alebo expartnera.

Odporúčame:
Obchodovanie s africkými migrantmi označil prezident Macron ako zločin proti ľudskosti

Súčasťou Macronovho plánu, ktorý sa má začať zavádzať do praxe od budúceho roka, je okrem iného zjednodušenie systému nahlasovania sexuálnych zločinov, zavedenie učiva o nevhodnosti sexizmu, pornografii a jej nebezpečných formách na druhý stupeň základných škôl, alebo rozšírenie lehoty nepremlčateľnosti znásilnenia maloletej osoby zo súčasných 20 na 30 rokov.

Jedným z ďalších návrhov sú aj takzvané „autobusové zastávky na prianie“, teda opatrenie, ktoré spočíva v tom, že autobusy bu

Viac k témam: Emmanuel Macron, násilie, rovnoprávnosť, sexuálne obťažovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsky prezident Macron predstavil plán proti sexuálnemu obťažovaniu a násiliu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Viac ako dve tretiny Američanov si myslia, že v televíznej debate Trump nad Bidenom zvíťazil (foto)

Prevažná väčšina, a to 81 percent ľudí, však uviedla, že diskusia nebude mať vplyv na ich hlasovanie v novembrových voľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *