Home / SLOVENSKO / Ak porušíte Matovičove nariadenia, hrozí vám pokuta 1659 eur. Za tvár bez rúška môžete prísť o tisícku

Ak porušíte Matovičove nariadenia, hrozí vám pokuta 1659 eur. Za tvár bez rúška môžete prísť o tisícku

7.4.2020 (Webnoviny.sk) – Policajné hliadky spoločne s príslušníkmi Ozbrojených síl SR budú v období zákazu vychádzania medzi 8. a 13. aprílom kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi SR na diaľniciach a cestách I. a II. triedy.

Značné zdržanie na cestách

Ako ďalej informuje na sociálnej sieti Policajný zbor, ak budú vodiči prechádzať viacerými okresmi, kontrole sa budú musieť podrobiť opakovane, s čím budú spojené značné zdržania na komunikáciách.

Viac o téme: Koronavírus

„Preto naozaj necestujte medzi okresmi, ak to nie je nevyhnutné,“ uvádza polícia s tým, že všetky osoby, aj tie, na ktoré sa

vzťahuje jedna z výnimiek obmedzenia pohybu, sa pri prejazde okresmi budú musieť preukázať policajnej hliadke občianskym preukazom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Pokuta za nenosenie rúška

Polícia bude tiež kontrolovať osoby, ktoré sa budú pohybovať na verejných priestranstvách v rámci jednotlivých okresov s cieľom odhalenia osôb, ktoré do daného okresu prišli z iného okresu, a preto je nutné, aby každý, kto opustí svoje bydlisko, mal pri sebe doklad totožnosti.

„A to platí aj pre všetky osoby nachádzajúce sa vo vozidle,“ zdôrazňuje polícia. V prípade porušenia nariadenia štátu o obmedzeniach pohybu bude občanom podľa polície hroziť sankcia až do výšky 1659 eur.

Za nenosenie rúška zase policajt môže vyrubiť pokutu 1 000 eur. „Ak dôjde ku klamstvu zo strany občana, bude možné si spätne vyhodnotiť jeho pohyb pomocou video záznamu z palubných kamier systému Soitron a sankcia ho neminie,“ upozorňuje polícia.

Policajný zbor tiež zdôrazňuje, že každý policajt na mieste vyhodnocuje každú situáciu individuálne a jeho pokyn je záväzný. „V prípade nedodržania opatrení alebo klamstva môže auto otočiť a poslať späť domov, prípadne udeliť pokutu,“ dodala polícia s tým, že kamionisti budú mať počas celých sviatkov výnimku na prejazd.

Pomáhať policajtom dohliadať na dodržiavanie opatrení má podľa rozhodnutia vlády aj 1500 vojakov Ozbrojených síl SR.

Viac k témam: Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Ak porušíte Matovičove nariadenia, hrozí vám pokuta 1659 eur. Za tvár bez rúška môžete prísť o tisícku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *