Home / šport / Ostatné športy / Súboj Nurmagomedov – Ferguson by mohol byť v Bielorusku, ale Rus nechce pre Covid-19 bojovať

Súboj Nurmagomedov – Ferguson by mohol byť v Bielorusku, ale Rus nechce pre Covid-19 bojovať

5.4.2020 (Webnoviny.sk) – Hoci súboj Chabiba Nurmagomedova s Američanom Tonym Fergusonom o titul majstra sveta v ľahkej váhe v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení v čase koronavírusovej krízy podľa niektorých informácií už odložili, organizátori dostali ešte jednu nezvyčajnú ponuku.

Veľké šance nemajú

Prichádza z Bieloruska. Miestna federácia miešaných bojových umení podala UFC oficiálny návrh na konanie súboja 18. apríla v Minsku. Potvrdil to jej výkonný riaditeľ Maxim Koroľkov.

„Z našej strany sa urobilo všetko, čo je v našich silách – predostreli sme návrh, aby sa bojovalo v Minsku. Rozhodnutie je na vedení UFC,“ uviedol Koroľkov, cituje ho aj portál ruského Sport-Expressu.

„Myslím si, že veľké šance nemáme, lebo sme tlačení časom. Ak to však vyjde, zorganizujeme to rýchlo a dobre. Máme podporu od štátu,“ dodal Koroľkov. Šéf Ultimate Fighting Championship (UFC) Dana White za za ponuku údajne poďakoval a ubezpečil bieloruských predstaviteľov, že s ich návrhom bude rátať ako s plánom B.

Celý svet je v karanténe

Ponuku z Bieloruska privítal otec a tréner Chabiba Nurmagomedova. „Veľké poďakovanie prezidentovi Lukašenkovi. Prečo by sme túto ponuku nemali brať do úvahy? Myslím si, že je to v súčasnej situácii jeden z najlepších variantov,“ citujú Abdulmanala Nurmagomedova ruské médiá.

Jeho syn však už pred pár dňami vyhlásil, že proti Fergusonovovi v plánovanom termíne bojovať nebude (znamenalo by to už piaty posun tohto súboja) a radšej zostane v domácej karanténe v Dagestane.

Súboj sa mal pôvodne konať počas galavečera UFC 249 v New Yorku a neskôr sa uvažovalo aj o záložnej alternatíve v Spojených arabských emirátoch.

„Celý svet sa nachádza v karanténe pred koronavírusom. Vyzývajú k nej všetky svetové vlády a ja by som mal byť výnimka? Viete si predstaviť seba na mojom mieste?,“ napísal Nurmagomedov na sociálnej sieti.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Súboj Nurmagomedov – Ferguson by mohol byť v Bielorusku, ale Rus nechce pre Covid-19 bojovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *