Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Toyota pozastavila výrobu áut v piatich zo svojich osemnástich závodov v Japonsku

Toyota pozastavila výrobu áut v piatich zo svojich osemnástich závodov v Japonsku

3.4.2020 (Webnoviny.sk) – Automobilka Toyota pozastavuje výrobu v piatich zo svojich osemnástich závodov v Japonsku. Dôvodom tohto kroku je slabý dopyt na zahraničných trhoch.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Prerušenie produkcie bude vo väčšine závodov trvať tri dni, ale jeden závod bude zatvorený až do polovice apríla. Závody, v ktorých automobilka prerušuje výrobu, sú zamerané na export.

Toyota nahlásila 19 prípadov infekčného ochorenia COVID-19 medzi svojimi zamestnancami, vrátane štyroch zamestnancov v USA a dvoch v Japonsku, povedala hovorkyňa firmy Kajo Doi.

Združenie nemeckého automobilového priemyslu v piatok informovalo, že registrácie nových áut v krajine v marci v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka klesli o 38 percent.

Marcové zníženie počtu registrácií nových áut v krajine bolo najprudšie od znovuzjednotenia Nemecka pred tromi desaťročiami.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Toyota pozastavila výrobu áut v piatich zo svojich osemnástich závodov v Japonsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *