Home / SVET / Polícia zhabala v tuneli zo San Diega do Tijuany drogy za takmer 30 miliónov dolárov

Polícia zhabala v tuneli zo San Diega do Tijuany drogy za takmer 30 miliónov dolárov

2.4.2020 (Webnoviny.sk) – Polícia v kalifornskom meste San Diego zhabala približne dve tony drog za zhruba 29,6 milióna dolárov (v prepočte približne 27 miliónov eur). Našli ich v tuneli, ktorý vedie zo skladu v San Diegu do skladu v mexickom meste Tijuana.

Je zhruba 600 metrov dlhý a meter široký, má spevnené steny, ventiláciu, osvetlenie a koľajnice. Polícia si myslí, že páchatelia využívali tunel niekoľko mesiacov.

Konkrétne objavili zhruba 590 kilogramov kokaínu, 40 kilogramov metamfetamínu, osem kilogramov heroínu, 1360 kilogramov marihuany a takmer kilogram fentanylu.

„Tieto tunely ukazujú odhodlanie skupín zameraných na pašovanie drog oklamať hraničné kontroly a dostať smrtiace drogy do našej spoločnosti. No tieto prípady takisto ukazujú oddanosť našich úžasných partnerov z jednotky zameranej na odhaľovanie tunelov zo San Diega, ktorí ich lokalizujú a uzatvoria a tým chránia našu spoločnosť,“ povedal špeciálny agent John W. Callery z amerického protidrogového úradu DEA.

Dodal, že agenti naďalej pracujú aj v dobe šírenia nového koronavírusu.

Viac k témam: drogy
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia zhabala v tuneli zo San Diega do Tijuany drogy za takmer 30 miliónov dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *