Home / SLOVENSKO / Podvodníci chcú seniorom merať teplotu a spraviť nákup, peniaze však žiadajú vopred

Podvodníci chcú seniorom merať teplotu a spraviť nákup, peniaze však žiadajú vopred

1.4.2020 (Webnoviny.sk) – Policajti v Nitrianskom kraji zaznamenali v posledných týždňoch niekoľko pokusov podvodníkov vyťažiť z mimoriadnej situácie a „hyenisticky“ sa priživiť na dôchodcoch.

Ako informovala nitrianska krajská polícia, podvodníci kontaktujú seniorov a chcú im napríklad merať teplotu, ponúkajú pochybné lieky, dezinfekcie či rúška.

Seniorov dokonca oslovujú, že im spravia nákup a žiadajú peniaze vopred. Polícia preto upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nikomu nedávali peniaze vopred a v prípade potreby v prvom rade oslovili rodinných príslušníkov, susedov či ľudí, ktorých poznajú.

Policajti zároveň pripomínajú, že žiaden zdravotník nechodí domov merať teploty. Zdravotnícky a dezinfekčný materiál je najlepšie kupovať len v lekárni či v drogérii.

Viac k témam: krádež, podvodníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Podvodníci chcú seniorom merať teplotu a spraviť nákup, peniaze však žiadajú vopred © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *