Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Toyota zastavuje výrobu v Európe, pre koronavírus odstaví fabriky minimálne na tri týždne

Toyota zastavuje výrobu v Európe, pre koronavírus odstaví fabriky minimálne na tri týždne

30.3.2020 (Webnoviny.sk) – Japonská automobilka Toyota pre obmedzenie vyvolané epidémiou koronavírusu zastavuje výrobu vo svojich európskych závodoch. Rozhodnutie, o ktorom spoločnosť informovala v pondelok, je účinné minimálne do 20. apríla. V Európe Toyota podľa agentúry AP vyrába vo Francúzsku, Veľkej Británii, Českej republike, Poľsku, Turecku a Portugalsku.

Podľa hovorkyne firmy v Číne automobilka už obnovila bežnú produkciu. V Rusku Toyota výrobu zastavuje predbežne do piatku. Automobilka už skôr zatvorila továrne v Severnej Amerike. V Južnej Amerike a viacerých ázijských krajinách zase utlmila výrobu.

Celosvetovo potvrdili nákazu novým koronavírusom u takmer 711-tisíc ľudí a viac ako 33 500 zomrelo. Z COVID-19 sa na celom svete zotavilo už takmer 149-tisíc pacientov.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, priemyselná výroba
Zdroj: Webnoviny.sk – Toyota zastavuje výrobu v Európe, pre koronavírus odstaví fabriky minimálne na tri týždne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *