Home / EKONOMIKA / Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air bude prevádzkovať novú linku z Bratislavy

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air bude prevádzkovať novú linku z Bratislavy

BRATISLAVA 25. novembra (WebNoviny.sk) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air začne od 20. júna budúceho roka prevádzkovať každý deň novú pravidelnú linku medzi Bratislavou a letiskom Londýn – Luton.

Otvorenie nového spojenia je výsledkom jej masívnej expanzie na základni v Londýne – Lutone, kam v júni 2018 pridá štyri nové lietadlá Airbus A320 s kapacitou 186 miest a zvýši tak počet svojich lietadiel v Lutone na päť v celkovej kombinovanej hodnote 500 mil. USD.

„Cestujúci z Bratislavy budú môcť využívať v budúcom roku šesť leteckých liniek Wizz Airu – do Skopje, Kyjeva, Varšavy, Sofie, Tuzly a už novú linku do Londýna – Lutonu,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec.

Wizz Air rastie aj vo Veľkej Británii

Hovorkyňa Wizz Airu Sorina Maria Ratz uviedla, že spoločnosť zaznamenáva na Slovensku významný rast, o čom svedčí nielen nárast kapacity o 60 %, ale najmä viac ako jeden milión prepravených cestujúcich od jej vstupu na slovenský trh v roku 2013.

Odporúčame:
Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air si objednala ďalších 146 lietadiel Airbus

Výrazný rast Wizz Airu vo Veľkej Británii podľa aerolínií vytvorí 150 nových lokálnych pracovných miest a zvýši počet zamestnancov v Lutone na 180.

V dôsledku navýšenia lietadlovej kapacity otvorí Wizz Air z Lutonu okrem spojenia do Bratislavy aj nové linky do štyroch ďalších miest – cyperskej Larnaky, estónskeho Tallinu, albánskej Tirany a ukrajinského Ľvova. Navýši i frekvencie na existujúcich spojeniach do rumunskej Suceavy, izraelskéhoTel Avivu a kosovskej Prištiny.

Nové letecké spojenia v tomto roku

Wizz Air je druhým najväčším leteckým prepravcom na Slovensku. V súčasnosti zabezpečuje jedenásť leteckých spojení do ôsmich krajín z troch slovenských letísk v Bratislave, Poprade a Košiciach, kde má od roku 2015 i svoju základňu s jedným lietadlom Airbus A320.

V tomto roku otvoril Wizz Air zo Slovenska päť nových leteckých spojení – z Bratislavy do Sofie, Varšavy a Tuzly a z Košíc do Kolína a Tel Avivu, pričom tak zvýšil svoju kapacitu na slovenskom trhu medziročne až o 60 % a podporil vytvorenie tristo nových pracovných pozícií.

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a vo východnej Európe, v súčasnosti prevádzkuje flotilu 87 lietadiel Airbus A320 a A321 na 550 linkách z 28 základní do 144 miest v 43 krajinách.

Spoločnosť má tím približne tritisícpäťsto zamestnancov a vo finančnom roku, ktorý skončil 31. marca 2017, prepravila spolu 23,8 milióna cestujúcich. Aerolínie sú kótované na londýnskej burze ako WIZZ a registrované pod Medzinárodnou leteckou transportnou agentúrou.

 

Viac k témam: letecká doprava, Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, Wizz Air
Zdroj: Webnoviny.sk – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air bude prevádzkovať novú linku z Bratislavy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poradný orgán vlády zameraný na konkurencieschopnosť by mohol byť čoskoro iba jeden, tvrdí Kmec

Národná rada pre produktivitu by mala po novom zaniknúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *