Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Continental v Púchove zastavuje výrobu, primátorka odmieta koronavírus ako dôvod

Continental v Púchove zastavuje výrobu, primátorka odmieta koronavírus ako dôvod

19.3.2020 (Webnoviny.sk) – Jeden z najväčších zamestnávateľov na Považí, spoločnosť Continental, pristupuje od štvrtka ku krátkemu prerušeniu prevádzky. O rozhodnutí spoločnosti informovala púchovská primátorka Katarína Heneková na oficiálnom facebookovom profile mesta Púchov.

Prerušenie až do apríla

Po štvordňovej pauze v závode na výrobu osobných pneumatík by mala byť zastavená výroba, už aj vrátane závodu na výrobu nákladných pneumatík, od 26. marca do 5. apríla.

Viac k téme Koronavírus

Oficiálnym dôvodom na prerušenie prevádzky nie je aktuálna epidemiologická situácia, ale podľa primátorky Henekovej pokles objednávok.

„Na základe telefonátu s konateľmi spoločnosti Continental vám oznamujem, že z dôvodu poklesu objednávok bude prerušená výroba v závode osobné pneumatiky, a to od 19. marca do 22. marca. Výroba bude opäť spustená v pondelok 23. marca,“ uviedla vo svojom vyhlásení Heneková.

Zamestnávajú tisíce ľudí

Podľa jej slov bude závod na výrobu nákladných pneumatík pokračovať v prevádzke bez prerušenia až do 25. marca. „Následne bude od štvrtka 26. marca výroba oboch závodov prerušená. Zatiaľ do nedele 5. apríla 2020,“ doplnila púchovská primátorka.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Spoločnosť Continental vyrába v Púchove pneumatiky pre osobné vozidlá, nákladné vozidlá a autobusy a dopravné pásy. Okrem výroby sa Continental v Púchove venuje výskumno-vývojovým aktivitám v modernom Technologickom centre. V súčasnosti spoločnosť Continental v Púchove zamestnáva 4 950 zamestnancov.

Agentúra SITA požiadala o stanovisko tlačové oddelenie spoločnosti Continental.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Continental v Púchove zastavuje výrobu, primátorka odmieta koronavírus ako dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *