Home / SVET / Európska únia vyhlási zákaz vstupu na svoje územie, očakávajú sa vážne dôsledky na hospodárstvo

Európska únia vyhlási zákaz vstupu na svoje územie, očakávajú sa vážne dôsledky na hospodárstvo

17.3.2020 (Webnoviny.sk) – Lídri Európskej únie sa v utorok večer dohodli prostredníctvom telekonferencie na vyhlásení zatiaľ 30-dňového zákazu vstupu na územie členských krajín EÚ, Nórska, Švajčiarska, Islandu a Veľkej Británie, z ktorého budú existovať výnimky iba „vo veľmi, veľmi obmedzenom rozsahu„.

V utorok neskoro večer o tom informovala nemecká kancelárka Angela Merkelová. Nemecko podľa kancelárky tento zákaz začína s okamžitou platnosťou aplikovať.

Viac o téme: Koronavírus

Lídri členských krajín EÚ sa okrem toho podľa Merkelovej dohodli na potrebe zaistiť možnosť dopravy v pohraničných pásmach pre ľudí, ktorí dochádzajú do práce do susednej krajiny, a tiež na potrebe ponechať otvorené hranice pre dopravu tovaru.

Merkelová zdôraznila, že už teraz je isté, že situácia okolo epidémie koronavírusu bude mať „veľmi, veľmi vážne dôsledky“ na hospodárstvo európskych krajín.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska únia vyhlási zákaz vstupu na svoje územie, očakávajú sa vážne dôsledky na hospodárstvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *