Home / SLOVENSKO / Hrnčiar sa pustil do Matoviča, vraj zbabelo uteká z eurovolieb, aby si zachránil poslanecký mandát

Hrnčiar sa pustil do Matoviča, vraj zbabelo uteká z eurovolieb, aby si zachránil poslanecký mandát

BRATISLAVA 20. mája (WebNoviny.sk) – Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič pochopil, že celému jeho rozbitému hnutiu hrozí debakel. Píše to na Facebooku podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd).

Odstúpil z kandidatúry do eurovolieb

Reaguje tak na pondelkové oznámenie Matoviča, že odstupuje z kandidatúry do Európskeho parlamentu v prospech bývalého splnomocnenca vlády pre rómsku problematiku Petra Polláka.

„Dnes z kandidátky zbabelo uteká, len aby si zachránil poslanecký mandát. A ešte má tú bezočivosť vydávať to za štátnické rozhodnutie, lebo svoje miesto na eurokandidátke prepúšťa Rómovi, ktorý vraj má kompenzovať očakávaný dobrý výsledok kotlebovcov,“ píše podpredseda NR SR.

Podľa Hrnčiara Matovič „ako obvykle, všetkých oklame a tvári sa pritom patrične vznešene. A toto má byť, kolegovia z opozície, súčasť vaše plánovanej ´stabilnej´ vlády? Je mi ľúto každého, kto na tohto patologického klamára ostane politicky odkázaný.“

Matovič po oznámení, že odstupuje z eurovolieb, prosil všetkých voličov, ktorí mu chceli dať svoj hlas, aby krúžkovali Petra Polláka. „On je najlepšia odpoveď na extrémizmus,“ vysvetlil v pondelok svoje rozhodnutie s tým, že doba je mimoriadne vážna a treba vedieť robiť odvážne kroky.

Odpoveď na extrémizmus

Matovič sa obáva, že takto o týždeň, po zverejnení výsledkov eurovolieb, Európu zaplavia novinové titulky, že na Slovensku vyhrali fašisti.

Líder hnutia OĽaNO oznámil, že bude jednotkou na kandidátke do europarlamentu 27. februára. Zároveň vtedy avizoval, že si mandát poslanca EP neprevezme.

„Ja si mandát neprevezmem. Chcem, aby sme zobudili EÚ. Chcem, aby mi ľudia buď vyjadrili dôveru alebo nedôveru a podľa výsledkov sa rozhodne. Ak získam menej ako 50-tisíc krúžkov, tak odídem aj z Národnej rady SR,“ uviedol na tlačovej besede koncom februára s tým, že potom bude opäť kandidovať v parlamentných voľbách z posledného miesta kandidátky OĽaNO.

Matovič chcel svojou kandidatúrou zvýšiť účasť voličov v eurovoľbách. Zároveň odmietol, že by z eurovolieb robil svoje osobné referendum. Matovič nekonkretizoval, či v prípade, ak nezíska 50-tisíc hlasov voličov, prenechá aj post predsedu hnutia niekomu inému.

Viac k témam: OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, SNS Slovenská národná strana, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2019
Zdroj: Webnoviny.sk – Hrnčiar sa pustil do Matoviča, vraj zbabelo uteká z eurovolieb, aby si zachránil poslanecký mandát © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *