Home / šport / Hokej / Marinčin má prvý bod v sezóne, Tatar sa blíži k osobnému rekordu a Crosby strelil štvorku (video)

Marinčin má prvý bod v sezóne, Tatar sa blíži k osobnému rekordu a Crosby strelil štvorku (video)

19.2.2020 (Webnoviny.sk) – Tomáš Tatar sa opäť priblížil k svojmu kariérnemu maximu v počte kanadských bodov v NHL. V zápase na ľade Detroitu 29-ročný slovenský krídelník asistoval pri treťom góle Montrealu a hoci jeho tím po dvoch tretinách viedol 3:1, napokon prehral 3:4. Tatar si pripísal 33. asistenciu a 54. bod v sezóne a už len štyri ho delia od vyrovnania osobného rekordu z uplynulej sezóny.

Nepomohol ani návrat Webera

Piata prehra v sérii a najmä na ľade posledného tímu tabuľky naznačuje, že zverenci Clauda Juliena postupne cúvajú z boja o play-off. Dvadsať zápasov pred koncom základnej časti Montreal zaostáva o 10 bodov za pozíciou s druhou voľnou kartou vo Východnej konferencii, ktorú okupuje Carolina.

Canadiens nepomohol ani nečakaný návrat kapitána Sheu Webera po zranení členka, skúsený obranca sa blysol štyrmi zablokovanými strelami, ale nebodoval a pripísal si aj dva mínusky. Jeden z troch gólov Detroitu v tretej tretine strelil 34-ročný obranca Mike Green, ktorý sa dočkal stopäťdesiateho gólu a päťstého bodu v prestížnej profilige.

Martin Marinčin sa po osemnástich dňoch vrátil do zostavy Toronta a podarilo sa mu to, čo dosiaľ v tejto sezóne ani raz – bodoval. Slovenský obranca si pripísal druhú asistenciu pri góle Kyla Clifforda na konci druhej tretiny. V tom čase však jeho tím prehrával už 1:5.

Marinčin celkovo odohral 13:23 min so zmienenou asistenciou a jednou strelou na bránku. Pittsburgh opäť potiahol za víťazstvom kapitán Sidney Crosby. Skvelý útočník bol pri štyroch z piatich gólov svojho mužstva, ku gólu pridal aj tri asistencie.

Kanadský fenomén má na konte 34 zápasov s minimálne štyrmi bodmi. Je to najviac spomedzi všetkých hokejistov od jeho vstupu do NHL v sezóne 2005/2006. Druhý je Alexander Ovečkin s 28 takýmito zápasmi.

Bluesmani prerušili sériu prehier

„Každý dnes niečím prispel. Naša pracovná etika a angažovanosť boli veľmi dobré. Keď sa každý zapojí do spoločného diela, vieme si nastaviť zápasy podľa seba. Samozrejme, vždy existuje priestor na zlepšenie,“ vyhlásil Sidney Crosby na portál NHL.

„Je frustrujúce takto prehrať. Do konca sezóny máme niečo cez 20 zápasov a musíme zjavne pridať. V šatni to treba nejako vymyslieť, aby sme začali hrať lepšie,“ povzdychol si Auston Matthews, autor 43 gólov a nový líder poradia strelcov v tejto sezóne NHL.

Obhajca trofeje St. Louis prerušilo sériu piatich prehier. Bluesmani doma zdolali hráčov New Jersey Devils 3:0, Jordanovi Binningtonovi stačilo na druhý shutout v sezóne a siedmy v kariére 17 zákrokov. St. Louis zvíťazilo prvýkrát bez obrancu Jaya Bouwmeestra, ktorý sa zotavuje po srdcovej príhode spred týždňa.

V súboji slabších tímov vo Východnej konferencii Ottawa zdolala Buffalo 7:4. Hostia viedli po desiatich minútach 2:0, ale domáci ešte v prvej tretine otočili – stačil im časový úsek 3:29 min na štyri góly. Dvakrát trafil ruský útočník Arťom Anisimov. Dva góly a k tomu dve asistencie si pripísal Kanaďan Jean-Gabriel Pageau.

Výsledkové sumáre NHL

utorok:

Pittsburgh – Toronto 5:2 (2:0, 3:2, 0:0)
* Martin Marinčin (Toronto) odohral 13:23 min, 1 asistencia, 1 strela na bránku

Detroit – Montreal 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
* Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:58 min, 1 asistencia, 1 strela na bránku, 1 „hit“, 2 zablokované strely

Philadelphia – Columbus 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Ottawa -Buffalo 7:4 (4:2, 1:2, 2:0)

St. Louis – New Jersey 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Nashville – Carolina 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Winnipeg – Los Angeles 6:3 (0:1, 3:0, 3:2)

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Marinčin má prvý bod v sezóne, Tatar sa blíži k osobnému rekordu a Crosby strelil štvorku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *