Home / SLOVENSKO / Nikto si nechcel kúpiť náš hlas, reagujú odborári na nahrávku s premiérom Pellegrinim

Nikto si nechcel kúpiť náš hlas, reagujú odborári na nahrávku s premiérom Pellegrinim

2.12.2019 (Webnoviny.sk) – Nikto si nechcel kúpiť náš hlas. Vyhlásil na pondelňajšej tlačovej konferencii predseda Odborového zväzu polície SR Viktor Kiss a odpovedal tak na zvyšovanie platov zamestnancov ministerstva vnútra. Reagoval najmä na zverejnenú nahrávku, na ktorej predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) spolu s ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer-SD) oznamujú policajtom, že sa im zvýšia platy.

O nahrávke hovoril aj Matovič

Nahrávkou mal disponovať aj Igor Matovič (OĽaNO), ktorý v relácii Na Telo uviedol, že si vláda „natvrdo kupuje policajtov“. To, že si zamestnanci ministerstva vnútra prilepšia, je podľa predsedu odborov výsledok dlhodobých rokovaní medzi odbormi a vládou.

Odborári vylučujú akékoľvek kupovanie hlasov. „Odborový zväz tu je na to, aby sa zastával práv policajtov. Všetko, čo robíme, robíme preto, aby sme zastávali zamestnancov ministerstva vnútra,“ dodal Kiss. Policajtom, hasičom a záchranárom stúpne plat o 120 eur, v Bratislavskom a Trnavskom samosprávnom kraji si prilepšia ešte o 40 eur viac.

Dlhodobé rokovanie s vládou

Podľa predsedu odborov o zvyšovaní platov s vládou rokovali dlhodobo. „V októbri schválili zákon v parlamente, ani jeden poslanec nebol proti. Dostali sme podporu od pána premiéra a ministerky. Zvyšovanie platov nebolo dohodnuté v tichosti,“ vysvetlil Kiss a doplnil, že Pellegrini nikoho nežiadal o to, aby volili konkrétnu stranu.

Podľa predsedu odborárov je zvýšenie platov v policajnom zbore reakciou na skutočnosť, že aj v iných silových rezortoch si zamestnanci prilepšia.

Vláda SR zvyšuje platy zamestnancom vo verejnom sektore. V silových zložkách si najviac prilepšia profesionálni vojaci, a to o 300 eur. Policajti, hasiči a záchranári si prilepšia minimálne o 120 eur. Vláda tým plní svoje programové vyhlásenie, v ktorom sa zaviazala zvyšovať platy vo verejnej správe.

Viac k témam: platy policajtov, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Nikto si nechcel kúpiť náš hlas, reagujú odborári na nahrávku s premiérom Pellegrinim © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *