Home / šport / Futbal / Balotelli sa stal opäť terčom rasizmu, nevhodnú poznámku vypustil prezident jeho klubu

Balotelli sa stal opäť terčom rasizmu, nevhodnú poznámku vypustil prezident jeho klubu

25.11.2019 (Webnoviny.sk) – Mario Balotelli sa opäť stal terčom rasistického útoku, tentokrát však nie od fanúšikov na tribúnach, ale od prezidenta vlastného klubu Brescia Calcio. Massimo Cellino po víkendovom zápase svojho mužstva na adresu útočníka tmavej farby povedal: „Je čierny, čo mám na to povedať. Snaží sa s tým vyrovnať, ale má to náročné.

Nepochopený vtip prezidenta

Vedenie klubu sa neskôr snažilo zľahčiť vyjadrenia svojho prezidenta a uviedlo, že v podaní prezidenta šlo len o „vtip, ktorý zostal nepochopený„. Cellino sa údajne snaží iba sňať bremeno prílišného mediálneho tlaku na ramenách Balotelliho.

Ten v ostatných týždňoch čelil rasistickým pokrikom od fanúšikov Interu Miláno či Hellasu Verona. Okrem Balotelliho sa terčom verbálnych útokov z tribún stali aj Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Miralem Pjanič, Ronaldo Vieira či Kalidou Koulibaly, okrem Pjaniča sú to všetci hráči tmavej pleti.

Brescia je na poslednom mieste

Kúpil som Balotelliho, pretože som si myslel, že tímu niečo môže dať. Nadmerný tlak však z neho spravil slabocha. Ak budeme pokračovať v debatách iba o Balotellim, poškodíme tým jeho aj seba,“ myslí si Cellino.

Brescia je v tabuľke Serie A na poslednom 20. mieste so siedmimi bodmi z dvanástich zápasov. Balotelli doteraz nastúpil v siedmich dueloch a zaznamenal dva góly. Súčasťou kádra Brescie je aj slovenský reprezentant Nikolas Špalek.

Viac k témam: rasizmus, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Balotelli sa stal opäť terčom rasizmu, nevhodnú poznámku vypustil prezident jeho klubu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *