Home / SVET / Zelenskyj poprel dobytie Bachmutu, jeho slová vraj boli nesprávne interpretované. V okolí mesta pokračujú prudké boje

Zelenskyj poprel dobytie Bachmutu, jeho slová vraj boli nesprávne interpretované. V okolí mesta pokračujú prudké boje

21.5.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu povedal, že ruské sily neobsadili Bachmut, čím spochybnil tvrdenia Moskvy, že mesto na východe Ukrajiny padlo do rúk Rusov.

Keď počas samitu G7 v japonskej Hirošime dostal od novinárov otázku týkajúcu sa Bachmutu, povedal: „Bachmut k dnešnému dňu nie je okupovaný Ruskou federáciou.“

Iba zem a veľa mŕtvych Rusov

Mnohé médiá predtým Zelenského vyjadrenia o Bachmute nesprávne interpretovali tak, že potvrdil dobytie tohto mesta okupantmi.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na otázku, či Bachmut má v rukách Ukrajina, predtým odvetil: „Myslím si, že nie, ale musíte pochopiť, že tam nič nie je. Nie sú tam žiadne budovy. Všetko zničili. Pre dnešok je Bachmut len v našich srdciach. Na tomto mieste nič nie je, len zem a veľa mŕtvych Rusov.“

Ukrajinskí predstavitelia medzičasom uviedli, že v okolí mesta pokračujú prudké boje. Námestníčka ministra obrany Hanna Maľarová zašla dokonca tak ďaleko, že uviedla, že ukrajinské jednotky z polovice obkľúčili mesto.

„To znamená, že postup našich jednotiek na predmestiach pozdĺž okrajov, ktorý stále trvá, nepriateľovi značne komplikuje prítomnosť v Bachmute,“ podotkla.

Putin zablahoželal žoldnierom

Hovorca ukrajinských ozbrojených síl Serhij Čerevatyj povedal, že ukrajinskej armáde sa darí držať pozície v blízkosti Bachmutu.

„Prezident správne povedal, že mesto bolo v skutočnosti zrovnané so zemou. Nepriateľ je každý deň ničený masívnymi delostreleckými a leteckými útokmi a naše jednotky hlásia, že situácia je mimoriadne zložitá,“ vyhlásil Čerevatyj.

Len niekoľko hodín predtým ruské štátne tlačové agentúry informovali, že vodca Vladimir Putin zablahoželal žoldnierskej Wagnerovej skupine k „dokončeniu operácie na oslobodenie Artemivska“, čo je názov Bachmutu zo sovietskej éry.

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj poprel dobytie Bachmutu, jeho slová vraj boli nesprávne interpretované. V okolí mesta pokračujú prudké boje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *