Home / SVET / Môžeme vytrhnúť Macronove zuby a zuby každého, kto šíri patogénnu špinu o Wagnerovej skupine, odkázal Prigožin

Môžeme vytrhnúť Macronove zuby a zuby každého, kto šíri patogénnu špinu o Wagnerovej skupine, odkázal Prigožin

10.5.2023 (SITA.sk) – Zakladateľa súkromnej ruskej žoldnierskej organizácie Wagnerova skupina Jevgenija Prigožina rozhneval krok francúzskeho parlamentu, ktorý jeho organizáciu označil za teroristickú. Ruským novinárom Prigožin povedal, že Wagnerova skupina zachraňuje ľudí v strednej Afrike, kde získala pozície na úkor francúzskej prítomnosti v regióne.

Vyhrážky skupiny

Môžeme vytrhnúť zhnité zuby z tých zlých úst kliešťami,“ dodal Prigožin. „Môžeme vytrhnúť Macronove zuby a celkovo zuby každého, kto šíri patogénnu špinu (o Wagnerovej skupine),“ povedal v stredu na adresu francúzskeho prezidenta Prigožin. Informuje o tom portál Politico.

Zoznam teroristických organizácií

Francúzski zákonodarcovia zároveň v utorok vyzvali Európsku úniu, aby zaradila Wagnerovu skupinu na svoj zoznam teroristických organizácií a uplatnila ďalšie právne kroky, ktoré znemožnia finančné aktivity Wagnerovej skupiny v Európe. Voči samotnému Prigožinovi EÚ prijala sankcie už vlani v apríli.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nie sú to len žoldnieri, sú ochotní masakrovať civilistov pre politické zisky … destabilizovať inštitúcie,“ povedal pre Politico pred utorkovým hlasovaním poslanec francúzskeho parlamentu Benjamin Haddad, ktorý je členom Macronovej politickej strany Obroda.

Wagnerova skupina zohráva aktívnu rolu v otvorenej ruskej invázii na Ukrajinu. Organizácia je zapojená najmä do bojov v Bachmute. Wagnerovci údajne nakrútili viacero videozáznamov mučenia vojnových zajatcov a dokonca odseknutia hlavy. V apríli dvaja bývalí velitelia z Wagnerovej skupiny priznali, že na Prigožinov rozkaz zabíjali ukrajinských civilistov a deti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Francúzsky prezident, rusko-ukrajinský konflikt, Teroristická organizácia, vojenská invázia, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Môžeme vytrhnúť Macronove zuby a zuby každého, kto šíri patogénnu špinu o Wagnerovej skupine, odkázal Prigožin © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *