Home / SLOVENSKO / Exposlankyňa Blahová sa má v kauze Čistého dňa ospravedlniť Tománkovej Mikovej a zaplatiť tisíce eur

Exposlankyňa Blahová sa má v kauze Čistého dňa ospravedlniť Tománkovej Mikovej a zaplatiť tisíce eur

8.5.2023 (SITA.sk) – Bývalá poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová sa má ospravedlniť zakladateľke resocializačného zariadenia Čistý deň Zuzane Tománkovej Mikovej za poškodenie dobrého mena. Okrem toho jej má podľa rozsudku Okresného súdu v Trnave zaplatiť 5000 eur. Informovala o tom na sociálnej sieti Natália Blahová s tým, že sa proti rozsudku prvostupňového súdu odvolá.

K poškodeniu dobrého mena Tománkovej Mikovej malo prísť počas vystúpenia v parlamente v roku 2017 pri odvolávaní vtedajšieho ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, ktoré bolo dôsledkom kauzy Čistý deň. Tománková Miková pôvodne podľa Blahovej žiadala okrem ospravedlnenia odškodné 15-tisíc eur.

O čom je kauza Čistý deň?

Čistý deň poskytoval v Galante resocializáciu drogovo závislým mladým ľuďom. V roku 2016 poslankyňa Natália Blahová (vtedy SaS) otvorila kauzu možného sexuálneho zneužívania v tomto zariadení. V dôsledku toho pôvodne prišla nezisková organizácia Čistý deň o akreditáciu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, čím zároveň prišla o príspevky od štátu. Súdy v súvislosti s činnosťou Čistého dňa odsúdili dvoch zamestnancov za sex s neplnoletými chovankyňami zariadenia.

Blahová čelí aj niekoľko rokov od otvorenia kauzy viacerým žalobám. Jednu z nich, ktorou sa Čistý deň domáhal ospravedlnenia a zaplatenia čiastky 60-tisíc eur za poškodenie dobrého mena tejto organizácie, súdy už právoplatne zamietli.

Viac k témam: Kauza čistý deň, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Exposlankyňa Blahová sa má v kauze Čistého dňa ospravedlniť Tománkovej Mikovej a zaplatiť tisíce eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *