Home / SLOVENSKO / Štefanec: Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Únia

Štefanec: Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Únia

8.5.2023 (SITA.sk) – Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Európska únia (EÚ). Pôvodným a hlavným cieľom vzniku základov EÚ bolo zabránenie budúcim vojnovým konfliktom medzi spolupracujúcimi demokratickými európskymi štátmi.

Uviedol to europoslanec Ivan Štefanec (KDH) pri príležitosti Dňa Európy v Košiciach, ktorý je symbolickou udalosťou oslavujúcou narodeniny EÚ. Ako ďalej europoslanec uviedol, európske demokratické krajiny, ktoré sú zjednotené v EÚ, proti sebe odvtedy skutočne nikdy nebojovali.

Naopak, a bohužiaľ, vidíme aj iné európske krajiny s autoritárskym režimom a nacionalistickými sklonmi, ktoré neboli súčasťou EÚ, ktorých výsledkom bolo rozpútanie krviprelievania na Balkáne, represia domáceho obyvateľstva a teraz ruská vojna na Ukrajine,“ doplnil Štefanec.

Súčasťou programu Dňa Európy v Košiciach, ktorý sa konal v piatok 5. mája, bola aj diskusia europoslanca Štefanca, europoslanca Petra Polláka a štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Andreja Stančíka. Hlavnou témou, v ktorej duchu sa nesú tohtoročné oslavy, je demokracia v praxi, čo ocenil aj Štefanec.

Viac k témam: Členské štáty, Demokracia, europoslanec
Zdroj: SITA.sk – Štefanec: Skutočný a trvalý mier v Európe prináša len Únia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Klenot Karpát a jedinečné kúpele: Trenčianske Teplice chcú byť „Mestom bez dymu“

Toto kúpeľné mesto patrí k najstarším a najnavštevovanejším v našej krajine a aktuálne sa zameria na osvetu v oblasti fajčenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *