Home / šport / Futbal / Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič, sa stal trénerom reprezentácie Kirgizska

Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič, sa stal trénerom reprezentácie Kirgizska

24.4.2023 (SITA.sk) – Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič bude opäť koučom na lavičke národného tímu, prevzal totiž taktovku nad lavičkou výberu Kirgizska. O angažovaní 50-ročného Tarkoviča informoval futbalový zväz (KFS) tejto stredoázijskej krajiny na svojom oficiálnom webe.

Pôsobenie na Slovensku

Tarkovič viedol reprezentáciu SR od októbra 2020 do júna 2022. Slovenský národný tím viedol v 22 zápasoch a dosiahol v nich 8 víťazstiev, 7 remíz a 7 prehier so skóre 26:24.

Na uvedenom poste striedal v jeseni 2020 Pavla Hapala, v lete 2022 ho zase nahradil Talian Francesco Calzona.

Kormidelník ázijskej krajiny

Štefana Tarkoviča na poste hlavného kormidelníka reprezentácia Kirgizska potvrdili v pondelok členovia výkonného výboru KFS. Na zväze údajne vyberali až z tridsiatky kandidátov, neskôr sa okruh zúžil na päť mien.

Futbalový výber Kirgizska sa ešte nikdy neprebojoval na majstrovstvá sveta, na kontinentálnom šampionáte si zahral v roku 2019 a skončil pätnásty spomedzi 24 účastníkov. V januári 2024 si na Ázijskom pohári zahrá opäť. V rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí reprezentácii Kirgizska 96. priečka.

Viac k témam: Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk – Niekdajší tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič, sa stal trénerom reprezentácie Kirgizska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *