Home / SVET / Taliansko pošle ukrajine bojové lietadlá, ak tak urobia aj ostatní západní spojenci

Taliansko pošle ukrajine bojové lietadlá, ak tak urobia aj ostatní západní spojenci

20.2.2023 (SITA.sk) – Taliansko je podľa denníka la Repubblica pripravené poslať Ukrajine do päť bojových lietadiel, ak ostatní západní spojenci tiež začnú poskytovať takúto pomoc. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Európsky parlament minulý týždeň vyzval členské krajiny Európskej únie, aby uvažovali o tom, že Ukrajine poskytnú bojové lietadlá, vrtuľníky, raketové systémy a ďalšiu muníciu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Západní spojenci schválili poskytnutie moderných tankov pre Ukrajinu, ale väčšina z nich naďalej váha v otázke dodávok lietadiel pre obavy z eskalácie napätia s Ruskom. Zatiaľ väčšina západných štátov prejavuje otvorenosť voči poslaniu lietadiel niekedy v budúcnosti.

Francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu v nedeľu povedal, že nevylučuje výcvik ukrajinských pilotov pre západné bojové lietadlá vo Francúzsku. V súvislosti s možnosťou dodávok lietadiel Kyjivu Lecornu konštatoval, že „v tejto otázke Francúzsko nemá nijaké tabu“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Taliansko pošle ukrajine bojové lietadlá, ak tak urobia aj ostatní západní spojenci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *