Home / SLOVENSKO / Mikulec povýšil dvoch policajtov, ktorí v decembri rozpoznali „signál týranej ženy”

Mikulec povýšil dvoch policajtov, ktorí v decembri rozpoznali „signál týranej ženy”

3.2.2023 (Webnoviny.sk) – Minister vnútra SR Roman Mikulec spolu s 1. viceprezidentom Policajného zboru SR Brankom Kiššom za účasti krajských riaditeľov Policajného zboru Košice a Prešov ocenili a povýšili dvoch príslušníkov Policajného zboru, ktorí pri služobnom zákroku spozorovali a rozpoznali tzv. „signál týranej ženy”.

Ako informoval rezort vnútra, strážmajstri Stanislav Pokrivčák a Jakub Kolinčák boli za prejavenie mimoriadneho úsilia a odvahy povýšení do hodnosti nadstrážmajster.

Mimoriadne úsilie a zásluhy

Všímavosťou a dôslednosťou pomohli títo policajti žene. Som nesmierne hrdý na to, že v Policajnom zbore máme príslušníkov, ktorí dôsledne napĺňajú heslo pomáhať a chrániť,“ povedal poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Ten takisto ocenil vyšetrovateľa kriminálnej polície za mimoriadne zásluhy pri vyšetrovaní vraždy, ktorá sa stala začiatkom roka v Michalovciach.

Prípad týranej ženy

Policajtom v Poprade sa ešte v decembri 2022 podarilo zachrániť týranú ženu. V rodinnom dome ju zadržiaval 48-ročný muž spolu so svojimi rodičmi vo veku 71 a 74 rokov. Podľa polície sa mladá žena spoznala s mužom, a časom sa dohodli, že si nájdu prácu v Českej republike.

Pred cestou za novým životom muž presvedčil mladú ženu, aby prespala v rodinnom dome v Poprade, kde sa zdržiavajú jeho rodičia, s čím súhlasila. Netušila, že to bude začiatok nočnej mory,“ uviedli v decembri policajti.

Po príchode tam jej už muž spolu s rodičmi neumožnili opustiť dom, respektíve jej pohyb mimo domu kontrolovali tak, aby nemohla slobodne odísť. Muž sa jej podľa polície vyhrážal, že keď od neho odíde, ublíži jej a jej deťom, pričom mal mať pri sebe aj strelnú zbraň.

Z okna spozorovali volanie o pomoc

Taktiež sa voči poškodenej mal niekoľkokrát dopustiť aj mravnostnej trestnej činnosti. Po čase sa poškodenej so šťastím podarilo z mobilného telefónu poslať správu známemu do Českej republiky, ktorý zalarmoval políciu,“ dodali policajti. Na miesto bola ihneď vyslaná hliadka popradských policajtov, aby situáciu preverila.

Rodičia muža jej uviedli, že žena sa v dome nenachádza. Policajti však z okna domu spozorovali svetelný signál S.O.S. a na ich naliehanie poškodená vyšla z domu. Žena síce podľa nich uviedla, že je v poriadku, avšak rukou im ukázala signál týranej ženy. Policajti signál spoznali a pod zámienkou, že poškodenú je potrebné vypočuť v inej trestnej veci dosiahli to, že poškodená žena v sprievode hliadky polície dom opustila.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Policajti, Týranie, Vyšetrovatelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikulec povýšil dvoch policajtov, ktorí v decembri rozpoznali „signál týranej ženy” © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *