Home / SVET / Rusko zaútočilo raketami na Kyjev, Ukrajina zaviedla núdzové obmedzenie dodávok prúdu

Rusko zaútočilo raketami na Kyjev, Ukrajina zaviedla núdzové obmedzenie dodávok prúdu

14.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský štátny prevádzkovateľ elektrickej siete krajiny Ukrenergo v sobotu uviedol, že po ruskom raketovom útoku zaviedol núdzové obmedzenie dodávok prúdu v jedenástich oblastiach. Spoločnosť Ukrenergo dodala, že následky útoku odstraňuje. Rusko v sobotu raketami zaútočilo na Kyjev.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské úrady uviedli, že útok poškodil infraštruktúru v hlavnom meste a obytný dom v Kyjevskej oblasti. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruská armáda opakovane útočí na energetickú infraštruktúru po celej Ukrajine od začiatku októbra. Zahynuli pritom desiatky civilistov a nastali výpady v dodávkach elektriny, vody a kúrenia. Moskva pripúšťa, že energetický systém Ukrajiny je jedným z jej hlavných cieľov. Podľa Ženevskej konvencie je však útočenie na dôležitú civilnú infraštruktúru vojnovým zločinom.

Viac k témam: Kritická infraštruktúra, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko zaútočilo raketami na Kyjev, Ukrajina zaviedla núdzové obmedzenie dodávok prúdu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *