Home / SVET / Prevoz systému Patriot z USA sa začal, vyjadril sa Kuleba. Ukrajina plánuje aj dodávky západných zbraní

Prevoz systému Patriot z USA sa začal, vyjadril sa Kuleba. Ukrajina plánuje aj dodávky západných zbraní

4.1.2023 (Webnoviny.sk) – Prípravy na prevoz protivzdušného systému Patriot zo Spojených štátov na Ukrajinu sa už podľa ukrajinského ministra zahraničia začali. Dmytro Kuleba v stredu vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Facebook povedal, že sa tešia na jeho najskoršie nasadenie. Poskytnutie systému Patriot a muníciu Ukrajine v decembri oznámil prezident Joe Biden. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Prezident Volodymyr Zelenskyj a ukrajinskí diplomati intenzívne pracujú na nových riešeniach pre dodávky nových typov západných zbraní, povedal tiež Kuleba.

V prvom rade hovoríme o dodávke tankov západného typu a iných obrnených vozidiel. Nepochybujem o tom, že ukrajinská armáda bude mať čoskoro dodatočné brnenie a palebnú silu,“ vyjadril sa šéf ukrajinskej diplomacie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Americký prezident, Protiraketový systém Patriot, Protivzdušná obrana, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Prevoz systému Patriot z USA sa začal, vyjadril sa Kuleba. Ukrajina plánuje aj dodávky západných zbraní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *