Home / šport / Hokej / Nemal som až takú rýchlosť, opísal Slafkovský zákrok na Luffa a z dištancu sa poučil (video)

Nemal som až takú rýchlosť, opísal Slafkovský zákrok na Luffa a z dištancu sa poučil (video)

15.11.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský sa v utorok môže vrátiť do zostavy tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL po odpykaní si dištancu na dva zápasy za nebezpečný zákrok voči Mattovi Luffovi z Detroitu Red Wings.

Ospravedlnenie sa Luffovi

Osemnásťročný Košičan sa mu podľa jeho vlastných slov ospravedlnil za tvrdé narazenie na mantinel a Luff to prijal napriek tomu, že musí podstúpiť operáciu zápästia a nezahrá si 10 až 12 týždňov.

„Nemal som až takú rýchlosť, spomaľoval som. V podstate som ani nekorčuľoval. Je to vždy náročné, keď ste o 20 kg ťažší ako súper a ani sa nesnažíte ho tvrdo naraziť. Takéto veci sa však stávajú,“ povedal Slafkovský po pondelkovom tréningu, citovala ho televízia Sportsnet.

Voľný čas využil aj na oddych

Montreal zatiaľ oficiálne nepotvrdil, či tohtoročná draftová jednotka NHL nastúpi v utorňajšom domácom stretnutí proti New Jersey Devils a stretne sa v súboji s krajanom Tomášom Tatarom.

Slafkovský využil voľný čas počas dištancu aj na oddych. „Mal som trochu času na regeneráciu a prácu na niektorých veciach. Nie je to dobré, keď chcete hrať, ale niekedy nemáte na výber. Z voľného času, ktorý máte, musíte niečo vyťažiť a pracovať na maličkostiach mimo ľadu a aj na ľade. Medzitým čakáte, kedy budete môcť znova hrať,“ vysvetlil bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu vo videu na oficiálnom klubovom webe.

Juraj Slafkovský odohral vo svojej prvej sezóne v zámorí doposiaľ 10 zápasov v drese Canadiens a strelil v nich tri góly. Kanadský klub počas absencie Slováka zdolal Vancouver Canucks (5:2) a Pittsburgh Penguins (5:4 po predĺžení). Habs sú na 10. mieste v tabuľke Východnej konferencie s bilanciou 8 triumfov a 7 prehier, zvíťazili v ostatných troch dueloch.

Yikes… you CAN’T do that Juraj Slafkovsky… #GoHabsGo
pic.twitter.com/WOL5lKtZQe— Nathan “Grav“ (@NathanGraviteh) November 9, 2022

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemal som až takú rýchlosť, opísal Slafkovský zákrok na Luffa a z dištancu sa poučil (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *