Home / SVET / Voľby do Kongresu sú zatiaľ veľmi tesné, ale republikánska väčšina by mohla poškodiť pozíciu Bidena (foto)

Voľby do Kongresu sú zatiaľ veľmi tesné, ale republikánska väčšina by mohla poškodiť pozíciu Bidena (foto)

9.11.2022 (Webnoviny.sk) – Priebežné výsledky volieb do amerického Kongresu sú zatiaľ veľmi tesné. V Senáte, kde sa si Američania volili približne tretinu zloženia, dovedna 35 zo 100 zástupcov, to zatiaľ vyzerá na vyrovnaný súboj. Ako referuje spravodajský web BBC, demokrati i republikáni disponujú v tejto chvíli 46 kreslami.

V 435-člennej Snemovni reprezentantov, kde si americkí voliči vyberali kompletné obsadenie, zatiaľ v súlade s očakávaniami vedú republikáni. Tí majú dosiaľ 192 kresiel, kým demokrati len 168.

Republikánska väčšina v oboch komorách Kongresu by mohla výrazne poškodiť pozíciu súčasného demokratického prezidenta Joea Bidena, keďže Snemovňa reprezentantov či Senát môžu v podstate znemožniť prijatie akejkoľvek významnej legislatívy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Voľby do Kongresu USA 2022 (fotografie)

Viac k témam: Voľby do amerického Kongresu
Zdroj: Webnoviny.sk – Voľby do Kongresu sú zatiaľ veľmi tesné, ale republikánska väčšina by mohla poškodiť pozíciu Bidena (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *