Home / SLOVENSKO / Boris Kollár zneužíva svoju funkciu a ovplyvňuje výsledky hlasovania v pléne, tvrdí Gröhling

Boris Kollár zneužíva svoju funkciu a ovplyvňuje výsledky hlasovania v pléne, tvrdí Gröhling

31.10.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina), aby ešte v pondelok stanovil pokračovanie 75. schôdze na stredu (2. novembra), ako bola aj riadne plánovaná. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Bordel v parlamente

„Je zrejmé, že v parlamente sa neodohral žiadny hackerský útok. Dokonca aj predseda OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že malo ísť len o zle prepojené káble. Nevidíme preto najmenší dôvod, aby sa schôdza odkladala až do 8. novembra. V tomto týždni je riadny harmonogram na rokovanie parlamentu. Národná rada je plne funkčná, čo dokazujú aj zasadania výborov a ich online prenos. Poslanci parlamentu a najmä Boris Kollár by si mali uvedomiť, že neporiadok, ktorý je v parlamente, sa len zvýši nedôvodnými prestávkami,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Strana SaS považuje súčasné vedenie parlamentu za chaotické. „Chaos v parlamente nie je spôsobený len akože hackerským útokom, ale tým, ako Boris Kollár vedie schôdzu. Opakovane sa odkladajú hlasovania, prerušuje sa rokovanie a prepadávajú body. Navyše, Boris Kollár zneužíva svoju funkciu na to, aby manipuloval s parlamentnými procesmi s cieľom ovplyvniť výsledok hlasovania. Toto považujeme za neprijateľné,“ doplnil podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Prerušené rokovanie NR SR

Kancelária Národnej rady (KNR) SR vo štvrtok (27. októbra) dopoludnia zaregistrovala výpadky IT služieb. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa KNR SR Michaela Jurcová.

„Prvotnou analýzou tohto kyberneticko-bezpečnostného incidentu bolo zistené, že sieťová komunikácia vykazuje abnormálne správanie. V dôsledku toho bola ovplyvnená funkčnosť všetkých komponentov vrátane hlasovacích zariadení pracujúcich na sieťovej infraštruktúre NR SR,“ uviedla Jurcová.

Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) v pléne povedal, že technici ho upozornili na hackerský útok a rokovanie parlamentu prerušil do utorka (8. novembra) do 9:00.

Viac k témam: Hackerský útok, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Boris Kollár zneužíva svoju funkciu a ovplyvňuje výsledky hlasovania v pléne, tvrdí Gröhling © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *