Home / SVET / Putin sa snaží získať na svoju stranu všetkých gubernátorov, chce sa tak vyhnúť tvrdej kritike pre vojnu na Ukrajine

Putin sa snaží získať na svoju stranu všetkých gubernátorov, chce sa tak vyhnúť tvrdej kritike pre vojnu na Ukrajine

27.10.2022 (Webnoviny.sk) – Moskva sa snaží aktívnejšie zapojiť gubernátorov ruských oblastí do systému národnej bezpečnosti, aby „odvrátila“ kritiku voči najvyššiemu vedeniu Ruska. V najnovšej správe na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to uviedlo ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kremeľ podľa Britov presadzoval podobný prístup počas krízy spôsobenej ochorením COVID-19. „Pravdepodobne to však sťaží izoláciu ruskej spoločnosti od dôsledkov vojny na Ukrajine,“ napísalo ministerstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruský premiér Michail Mišustin v pondelok povedal, že starosta Moskvy Sergej Sobjanin bude koordinovať „vývoj bezpečnostných opatrení“ v ruských regiónoch.

Päť dní predtým ruský vodca Vladimir Putin podpísal dekrét o zavedení nového režimu stupňov bezpečnostnej pohotovosti v ruských regiónoch a zavedení „stanného práva“ na nelegálne okupovaných územiach Ukrajiny.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin sa snaží získať na svoju stranu všetkých gubernátorov, chce sa tak vyhnúť tvrdej kritike pre vojnu na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *