Home / SLOVENSKO / Šíritelia nenávisti v online priestore neostanú bez povšimnutia, polícia si posvieti na útočníkov voči LGBTI komunite na sociálnych sieťach

Šíritelia nenávisti v online priestore neostanú bez povšimnutia, polícia si posvieti na útočníkov voči LGBTI komunite na sociálnych sieťach

15.10.2022 (Webnoviny.sk) – Nenávisť v online priestore nezostane bez povšimnutia, polícia SR aktívne rieši výhražné správy jednotlivcov. Informovala o tom slovenská polícia na sociálnej sieti.

Vyhrážky LGBTI komunite

„Niektoré osoby sa asi domnievajú, že na sociálne siete sa nevzťahujú paragrafy,“ píše polícia. Ako ďalej informuje, viacerí príslušníci LGBTI komunity, ktorí v komentároch na sociálnej sieti odsudzovali nenávisť voči menšinám v reakcii na smrť dvoch mladistvých na Zámockej ulici v Bratislave, dostali súkromné výhražné správy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
ZHROMAŽDENIE: Odsúdenie nenávisti voči LGBTI (fotografie)

„Toto je odpoveď? Ďalšie vyhrážky? Ďalšia nenávisť? Veľmi radi na sociálnej sieti spravíme „sieň slávy“ tým, ktorí takéto zlo v našej spoločnosti rozsievajú. Nech ich okolie vidí, s akými ľuďmi má dočinenia,“ zdôraznila polícia.

Online útoky nezostanú nepotrestané

Ďalej informovala, že všetky nenávistné komentáre posielajú príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí vyhodnocujú ich obsah.

„V prípade, že pôjde o priestupok alebo trestný čin, budú voči konkrétnej osobe ďalej postupovať v zmysle platnej legislatívy. Je naším primárnym záujmom, aby sa občania na Slovensku cítili bezpečne. A to všetci bez rozdielu,“ uzavrela slovenská polícia.

Viac k témam: Práva LGBT ľudí, Šírenie nenávisti, Sociálne siete, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Vyhrážanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Šíritelia nenávisti v online priestore neostanú bez povšimnutia, polícia si posvieti na útočníkov voči LGBTI komunite na sociálnych sieťach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *