Home / EKONOMIKA / Dôchodcovia vyzbierali viac ako 180-tisíc podpisov, odmietajú ďalej živoriť a do parlamentu idú s jasnými požiadavkami

Dôchodcovia vyzbierali viac ako 180-tisíc podpisov, odmietajú ďalej živoriť a do parlamentu idú s jasnými požiadavkami

12.9.2022 (Webnoviny.sk) – Predstavitelia Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) odovzdajú v utorok (13. septembra) o 12:00 predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi podpisové hárky k petícii, v ktorej žiadajú schváliť do konca tohto roka mimoriadnu 8-percentnú valorizáciu dôchodkov či výplatu štrnásteho dôchodku v novembri tohto roka. Ako informoval predseda JDS Michal Kotian, petičné hárky obsahujú takmer 182,5 tisíca podpisov.

JDS v petícii žiada poslancov Národnej rady SR, aby pre seniorov schválili aj rozmrazenie minimálnych starobných dôchodkov, schválenie trinásteho dôchodku vo výške mesačného dôchodku namiesto vianočného príspevku, zvýšenie štátneho príspevku na rehabilitačno-liečebné pobyty z 50 eur na 100 eur a nulové doplatky na lieky pre každého seniora a na všetky lieky, nielen na najlacnejšie generiká.

Viac k témam: 14. dôchodok, Petícia, Valorizácia dôchodkov
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôchodcovia vyzbierali viac ako 180-tisíc podpisov, odmietajú ďalej živoriť a do parlamentu idú s jasnými požiadavkami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *