Home / SVET / Ukrajinci žňú rýchle úspechy na východe krajiny, pre ruskú operáciu to má značné dôsledky

Ukrajinci žňú rýchle úspechy na východe krajiny, pre ruskú operáciu to má značné dôsledky

12.9.2022 (Webnoviny.sk) – Rýchle úspechy ukrajinských síl pri protiofenzíve na východnej Ukrajine majú podľa britskej vojenskej rozviedky značné dôsledky pre ruskú operáciu.

Uprednostnenie obrannej akcie

Vo svojom dennom hodnotení vojny na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter britské ministerstvo obrany uviedlo, že väčšina ruských ozbrojených síl na Ukrajine „je s vysokou pravdepodobnosťou nútená uprednostniť núdzové obranné akcie“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Tiež je podľa neho pravdepodobné, že už aj tak obmedzená dôvera nasadených vojakov v ruské vojenské vedenie sa bude ďalej zhoršovať.

Problém s prenesením zásob

Rezort okrem toho skonštatoval, že Rusko pravdepodobne vzhľadom na postup ukrajinských síl nariadilo stiahnutie jeho vojakov z celej okupovanej Charkovskej oblasti západne od rieky Oskil. „V tomto sektore zostávajú izolované ohniská odporu, no od stredy Ukrajina znovu dobyla územie najmenej dvakrát väčšie ako Veľký Londýn,“ uviedol.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Na juhu Ukrajiny blízko Chersonu má zase Rusko pravdepodobne problém s prenesením dostatočných zásob cez rieku Dnipro do prednej línie.

Improvizovaný most, ktorý Rusko začalo budovať pred dvoma týždňami, je stále nedokončený a ukrajinské diaľkové delostrelectvo teraz pravdepodobne útočí na prechody cez Dnipro tak často, že Rusko nemôže vykonávať opravy poškodených cestných mostov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci žňú rýchle úspechy na východe krajiny, pre ruskú operáciu to má značné dôsledky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *