Home / šport / Futbal / Štartuje skupinová časť Ligy majstrov. Obhajca z Madridu nastúpi proti Celticu a Vavrovu Kodaň čaká Dortmund

Štartuje skupinová časť Ligy majstrov. Obhajca z Madridu nastúpi proti Celticu a Vavrovu Kodaň čaká Dortmund

6.9.2022 (Webnoviny.sk) – Netradične už v úvode septembra sa v utorok začne skupinová časť futbalovej Ligy majstrov 2022/2023.

Klubová „smotánka“ na „starom kontinente“ totiž musí absolvovať všetky súboje pôvodne naplánované až do polovice decembra už do začiatku novembra, keďže mesiac pred Vianocami bude patriť majstrovstvám sveta národných tímov v Katare.

Hráči Celticu si veria

Už v prvý súťažný deň bude v hre obhajca titulu, španielsky Real Madrid, ktorý v F-skupine nastúpi na pôde škótskeho Celticu Glasgow. O postup do vyraďovacej časti budú s nimi bojovať aj nemecký tím RB Lipsko a ukrajinský Šachtar Doneck.

Hráči Celticu sa na duel proti favoritovi naladili počas víkendu hladkým triumfom 4:0 nad mestským rivalom Glasgowom Rangers. „Myslím si, že ich môžeme zdolať,“ vyhlásil sebavedomo útočník glasgowského družstva Japonec Kjogo Furuhaši pred súbojom proti Realu, cituje ho oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA).

Celý program skupinovej časti LM odštartujú v utorok už o 18.45 h súboje v Chorvátsku a Nemecku. Dinamo Záhreb v E-skupine hostí anglický tím FC Chelsea z Londýna. Okrem Záhrebčanov a Londýnčanov sú súčasťou „éčka“ aj rakúsky Red Bull Salzburg a taliansky klub AC Miláno.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Plzeň si zahrá proti Barcelone

Borussia Dortmund si v G-skupine zmeria sily s dánskym FC Kodaň, ktorého súčasťou je aj slovenský obranca Denis Vavro. Dortmund už nemá k dispozícii elitného kanoniera Erlinga Haalanda, Nór však v utorok nastúpi v „géčku“ vo farbách anglického Manchestru City v stretnutí na ihrisku španielskeho FC Sevilla.

„Musíme tvrdo pracovať a sústrediť sa na každý zápas, aby sme mohli bojovať o trofej. Máme kvalitu a možnosti, aby sme do klubovej vitríny pridali pohár, ktorý tam ešte chýba,“ myslí si brazílsky brankár Ederson Moraes, cituje ho oficiálny web úradujúceho anglického majstra.

Prestížny duel sa uskutoční aj v Paríži, vo francúzskej metropole Saint-Germain hostia Juventus Turín z Talianska. V inom stretnutí H-skupiny portugalská Benfica Lisabon privíta Maccabi Haifa z Izraela, ktorý v tejto časti LM štartuje po viac ako dekáde.

Ďalších osem duelov sa uskutoční v stredu, český šampión Viktoria Plzeň sa predstaví na pôde FC Barcelona a milánsky Inter hostí nemecký Bayern Mníchov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Skupinová časť LM vyvrcholí už 1. a 2. novembra 2022. Vyraďovacia fáza sa začne 14. februára 2023 a finále je naplánované na 10. júna 2023 do tureckého Istanbulu.

Viac k témam: Liga majstrov 2022/2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Štartuje skupinová časť Ligy majstrov. Obhajca z Madridu nastúpi proti Celticu a Vavrovu Kodaň čaká Dortmund © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *