Home / EKONOMIKA / Poliaci pracujú na nových trasách pre ukrajinské obilie, dva hraničné priechody vyhradili pre nákladnú dopravu

Poliaci pracujú na nových trasách pre ukrajinské obilie, dva hraničné priechody vyhradili pre nákladnú dopravu

27.6.2022 (Webnoviny.sk) – Odborníci v Poľsku pracujú na nových trasách pre export miliónov ton obilia z Ukrajiny, ktoré tam uviazlo pre vojnu. V pondelok to povedal šéf poľského úradu vlády Michal Dworczyk. Upozornil však, že to bude istý čas trvať.

Dworczyk uviedol, že rozšírili dva veľké hraničné priechody a vyhradili ich len pre nákladnú dopravu. Pracuje sa pritom aj na plánoch štandardizácie tratí na Ukrajine s európskymi a na zvýšenie exportnej kapacity poľských námorných prístavov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Čelíme veľmi veľkej výzve. Musíme to povedať úprimne, takéto problémy nevyriešite zo dňa na deň… z týždňa na týždeň,“ skonštatoval.

Poľsko podľa Dworczyka potešil návrh amerického prezidenta Joea Bidena z minulého mesiaca o postavení dočasných obilných síl popri ukrajinských hraniciach, kam by sa presunulo obilie z Ukrajiny a odtiaľ následne prevážalo nákladnými autami do prístavov. Odborníci musia zistiť typ a umiestnenie síl, doplnil Dworczyk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vývoz obilia
Zdroj: Webnoviny.sk – Poliaci pracujú na nových trasách pre ukrajinské obilie, dva hraničné priechody vyhradili pre nákladnú dopravu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákona o dotáciách bude prerokovaná v skrátenom konaní, dôvodom je ohrozenie ľudských práv

Novelou by sa mala zvýšiť suma humanitárnej pomoci pri živelných pohromách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *