Home / EKONOMIKA / Lídri krajín G7 stoja za Ukrajinou, budú jej poskytovať finančnú či vojenskú pomoc (video)

Lídri krajín G7 stoja za Ukrajinou, budú jej poskytovať finančnú či vojenskú pomoc (video)

27.6.2022 (Webnoviny.sk) – Lídri krajín v zoskupení G7 sa na samite zaviazali podporovať Ukrajinu „tak dlho, ako to bude potrebné“.

Poskytnutie pomoci Ukrajincom

V spoločnom vyhlásení po videokonferencii s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským zdôraznili svoj „neochvejný záväzok podporovať vládu a ľud Ukrajiny v ich odvážnej obrane suverenity a územnej celistvosti svojej krajiny“. Ako tiež uviedli, je na Ukrajine, aby rozhodla o budúcom mierovom urovnaní bez vonkajšieho tlaku a vplyvu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Predstavitelia siedmich popredných ekonomík sveta vyhlásili, že budú naďalej stáť pri Ukrajine a budú jej poskytovať finančnú, humanitárnu, vojenskú a diplomatickú podporu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Zníženie ruských príjmov

Budú tiež podľa svojich slov pokračovať v hľadaní „nových spôsobov, ako izolovať Rusko od účasti na globálnom trhu“ a sú odhodlaní „znížiť ruské príjmy vrátane príjmov zo zlata“.

Rusko musí dodržiavať medzinárodné záväzky vrátane zákazov používania chemických, biologických alebo jadrových zbraní, prízvukovali lídri a zároveň vyjadrili „vážne znepokojenie“ nad vyhlásením Moskvy, že pošle raketový systém schopný niesť jadrové hlavice Bielorusku.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Lídri krajín G7 stoja za Ukrajinou, budú jej poskytovať finančnú či vojenskú pomoc (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *