Home / SLOVENSKO / Už jedenásť rokov pomáha dm rodinám v núdzi

Už jedenásť rokov pomáha dm rodinám v núdzi

28.4.2022 (Webnoviny.sk) – Vďaka projektu Pomôžme deťom darovala dm plienky v celkovej hodnote viac ako pol milióna eur.

Jedenásť rokov, viac ako 49 000 poukazov na plienky v hodnote viac ako pol milióna eur pre 1558 rodín – tak vyzerá aktuálna bilancia realizácie projektu Pomôžme deťom, ktorý dm organizuje v spolupráci s rôznymi charitatívnymi organizáciami pričom aj jedenásty ročník organizuje opäť v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Podporuje v ňom 158 rodín, z ktorých 52 nominovali spolupracovníci dm a zvyšné boli doplnené Slovenskou katolíckou charitou. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 ks poukazov na odber plienok značky babylove, pričom jeden poukaz prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny. Celková hodnota poukazov, ktoré každá rodina získa, predstavuje sumu 384 eur.

„Teší nás, že už jedenásť rokov sme nápomocní aj tým najzraniteľnejším, deťom a ich rodičom, formou bezplatného poskytnutia ročnej zásoby plienok značky babylove, ktoré putujú rodinám aj na základe odporúčaní našich spolupracovníkov,“ povedala Janka Poláčková, prokuristka spoločnosti dm drogerie mart.

Ing. Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity, dodáva: „Jedným s princípov pomoci Charity ľuďom v núdzi je adresnosť a konkrétnosť samotnej poskytovanej pomoci. Práve v spolupráci s dm drogerie markt cez projekt Pomôžme deťom sa nám darí tento princíp napĺňať a zabezpečiť tak účinnosť pomoci tým, ktorí ju skutočne potrebujú. Vďaka za všetkých, ktorým spolupráca dm drogerie markt a Slovenskej katolíckej charity pomáha.“

Systém výberu rodín

Na základe zverejnenej výzvy dm mohli v tomto ročníku do projektu, a to najneskôr do 31. októbra 2021, nominovať rodiny samotné filiálky, spolupracovníci centrály alebo centrálneho skladu. Žiadosť o nomináciu rodiny musela spĺňať aspoň jedno z nasledovných kritérií: mohlo ísť buď o rodinu so zdravotne znevýhodneným dieťaťom, respektíve rodičom, žijúcu v hmotnej núdzi, alebo o rodinu s aspoň troma deťmi narodenými v rovnakom termíne. Od spolupracovníkov bolo nakoniec zaevidovaných celkovo 62 žiadostí, z ktorých každá jedna spĺňala stanovené kritériá. Aby bol zachovaný pôvodný princíp projektu tak, že každej filiálke dm prináleží jedna rodina, ktorá býva v jej okolí, zvyšné rodiny boli vybrané do 15. marca 2022 v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Celkovo tak dm podporila 158 rodín. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 poukazov na odber plienok značky babylove. Jeden poukaz prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny. Celková hodnota poukazov, ktoré každá rodina získa, predstavuje sumu 384 eur.

Informačný servis

Viac k témam: Pomôžme deťom, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Už jedenásť rokov pomáha dm rodinám v núdzi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *