Home / SLOVENSKO / Polícia za vlády Smeru lustrovala Ficových oponentov a ich rodiny, medzi stovkami mien sú aj Viskupič a Klimek (video)

Polícia za vlády Smeru lustrovala Ficových oponentov a ich rodiny, medzi stovkami mien sú aj Viskupič a Klimek (video)

27.4.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia počas jednofarebnej vlády strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) v rokoch 2015 a 2016 lustrovala vtedajších politikov opozície a ich rodinných príslušníkov.

Lustrovaných malo byť približne 490 osôb

Na tlačovej besede o tom informovali predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš a poslanci tohto hnutia Peter Pollák ml. a Andrej Stančík. Lustrovaných malo byť približne 490 osôb.

Medzi nimi boli napríklad súčasný trnavský župan a vtedajší poslanec parlamentu Jozef Viskupič alebo súčasný štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek či vtedajší poslanec OĽaNO Peter Pollák, ktorý je dnes europoslancom.

Pollákovi doručili listinu z polície

Poslanec Peter Pollák ml. povedal, že v roku 2015 bol študentom vysokej školy a v tom čase policajti o ňom zisťovali informácie vrátane jeho rodiny. Dnes mu doručili listinu z polície o tom, že bol lustrovaný neznámym príslušníkom Policajného zboru.

Podľa Polláka ml. na vrchole vzťahového diagramu bol jeho otec, vtedajší poslanec parlamentu za OĽaNO. „Zrejme hľadali na neho niečo, čo by ho mohlo diskreditovať,“ poznamenal Pollák ml. Rovnakú písomnosť polícia doručila aj jeho otcovi, že bol v rokoch 2015 a 2016 lustrovaný v rôznych informačných systémoch polície s tým, že tieto požiadavky nesúviseli s plnením si služobných povinností.

Pollák ml. poznamenal, že jeho strýko je obyčajný tesár. Spýtal sa, akým spôsobom si dovolili lustrovať takého človeka. Pollák doplnil, že je známe, že jeho rodina pochádza z osady a lustrácie skončili až tam.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Lustrácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia za vlády Smeru lustrovala Ficových oponentov a ich rodiny, medzi stovkami mien sú aj Viskupič a Klimek (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *