Home / SLOVENSKO / Voľba generálneho riaditeľa RTVS má byť podľa Milanovej verejná, na jeho výber sa zriadila špeciálna komisia

Voľba generálneho riaditeľa RTVS má byť podľa Milanovej verejná, na jeho výber sa zriadila špeciálna komisia

26.4.2022 (Webnoviny.sk) – Voľba nového generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) bude verejná, za účasti nezávislej komisie. Uviedla ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) s tým, že sa im podarila politická dohoda. Zároveň podotkla, že v utorok sa začal proces voľby šéfa RTVS. Jej stanovisko poskytla hovorkyňa ministerstva kultúry Zuzana Viciaňová.

Výbor Národnej rady SR (NR SR) pre kultúru a médiá v utorok na svojej schôdzi zriadil komisiu pre voľbu generálneho riaditeľa RTVS. Jej predsedom bude predseda výboru Kristián Čekovský (OĽaNO). Pôjde o dočasný poradný orgán výboru na konzultovanie otázok a na prípravu podkladov a stanovísk k veciam v rámci pôsobnosti výboru pre šéfa RTVS.

Komisia má mať 15 členov a patriť by medzi nich mali aj zástupcovia mimovládnych organizácií so zameraním na transparentnosť a médiá, predstavitelia štátnej správy so zameraním na hybridné hrozby a boj s dezinformáciami aj osoby zo zahraničných médií.

„Od začiatku som trvala na tom, aby voľba bola transparentnejšia ako za predchádzajúcej vlády. Zaviazali sme sa k transparentnosti a odbornosti a teraz tieto záväzky plníme,“ konštatovala Milanová. Funkčné obdobie súčasného riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka sa končí v auguste.

Zdroj: Webnoviny.sk – Voľba generálneho riaditeľa RTVS má byť podľa Milanovej verejná, na jeho výber sa zriadila špeciálna komisia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Keď nie vláda, posielame my. Slováci v priebehu 41 hodín vyzbierali viac ako milión eur na muníciu pre Ukrajinu (video)

Informovalo o tom občianske združenie Mier Ukrajine s tým, že zbierka pokračuje aj naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *